Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Idag öppnar anmälan till Sveriges största triathlontävling

I dag kl 12.00 öppnar anmälan till nästa års Stockholm Triathlon – en tävling för både världselit och motionärer i hjärtat av vår svenska huvudstad.

26-27 augusti är datumen för nästa års triathlonfest i Stockholm. Tävlingen som är Sveriges största rymmer både en VM-deltävling och en motionstävling och har de senaste åren lockat runt 3000 deltagare. 

- Vattenfall World Triathlon Stockholm är redan en av de största triathlontävlingarna i Skandinavien. Det finns klasser för motionärer på alla nivåer. Att dessutom som publik få se världens bästa triathleter köra en VM-serietävling på avstängda gator i centrala Stockholm och med målgång framför slottet är fascinerande. Vi välkomnar hjärtligt tidigare och nya deltagare, samt publik till en magisk idrottshelg i Stockholm, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet.

Elitracen för damer och herrar avgörs på olympisk distans lördag den 26 augusti och motionsloppet körs söndagen den 27:e. 

Tävlingen genomförs på avspärrade gator i centrala Stockholm. Växlingsområdet för motionstävlingen är beläget vid Stadshuset och målgång för både elit och motionärer är på Slottsbacken. 


För mer information: http://stockholm.triathlon.org Länk till annan webbplats.
Gå direkt till anmälan ›› Länk till annan webbplats.


Andra sanktionerade tävlingar 2017 hittar du i vår tävlingskalender Länk till annan webbplats. – som fylls på löpande.

Publicerad: 2016-11-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson