Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Patrik Nilsson under åtta timmar i Köpenhamn

På dagens Ironman Copenhagen stod Patrik Nilsson för en fenomenal prestation när han vann loppet, slog nytt personbästa och nytt banrekord på banan. Tiden 7.49.18 är dessutom den sjunde bästa tiden någonsin!

Patrik Nilsson, Terrible Tuesdays Triathlon Club, hade tidigare ett personbästa på 8.08.05 från Kalmar 2015. Den tiden var redan då den snabbaste tiden en svensk har presterat. Idag på Ironman Copenhagen krossade han den tiden med 19 minuter! 

Redan på simningen var han fyra minuter snabbare än fjolårets tid i Kalmar när han kom upp som sexa ur vattnet efter 47:53 minuter. Även cyklingen genomförde Patrik otroligt starkt genom att avancera upp till en andra plats efter en cykeltid på 4:14:15 timmar. En ytterligare kapning av hans totala personbästa med 13 minuter. In i växlingsområdet efter cyklingen var tysken Andreas Raelert blott tre sekunder före Patrik men genom en snabb växling var Patrik först ut ur T2 och i ledning. På löpningen var det sen inget snack om saken, Patrik sprang ifrån övriga konkurrenter på en gång och utökade sin ledning genom hela loppet. I mål blev vinstmarginalen hela tio minuter. Som om inte det räckte så var löptiden Patriks bästa på en ironman, imponerande 2.43.14.
Tvåa blev britten Will Clarke som även han klarade sig under 8-timmar. Sista pallplatsen tog brasilianaren Fabio Carvalho som var i mål efter 8.07.10.

Den andra svenska representanten i PRO-klassen David Näsvik, Stockholmspolisens IF Triathlon

 slutade på en fin nionde plats med tiden 8.40.53, 12 minuter över hans personbästa. David gjorde en fin cykling men hade en lite sämre löpning än vid sitt personbästa. David har tidigare i år gjort fina 8.33.30, även det i Danmark.

På gatorna i Köpenhamn tävlade hundratals till svenskar i Age group-klasserna. 

Foto: Ironman Copenhagen

Publicerad: 2016-08-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson