Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén på 16:e plats i Rio

Lisa Nordén gjorde en stark cykling och var först av alla in till andra växlingen. Men efter det tappade hon direkt några placeringar och slutade till sist på 16:e plats. "Inget London, men godkänt" säger Lisa till Radiosporten efter målgång.

Först upp ur vattnet var duktiga simmaren Routier från Spanien, som tog tag i sin cykel före Pamella Oliveira, Brasilien. Lisa ganska långt bak i fältet och fick inleda cyklingen med att jaga ikapp den stora förstaklungan, något hon lyckades med redan på andra varvet. 

Klungan bestod länge av 18 cyklister och Nordén låg med i mitten. Schweiziskan Nicola Spirig, regerande OS-guldmedaljör, körde hårt i täten och fick stundtals hjälp av Andrea Hewitt, Nya Zeeland, och amerikanskan Gwen Jorgensen. Åtta tuffa varv skulle köras och det var både brant uppför och utför och mycket teknisk krävande. Lyckligtvis var det ingen som gick omkull men Sara True, USA, tvingades kliva av på grund av kramp. 

Lisa låg med stabilt genom hela cyklingen och var första tjej in till T2, men tyvärr inte först ut. Löpstarka Jorgensen och Spirig bildade direkt en ensam ledarduo, jagandes av brittiskorna Stanford och Holland samt Rivieros från Chile. Lisa låg nu runt 12:e plats och lyckades inte minska avståndet. Kampen om guldet stod istället mellan just Jorgensen och Spirig som sprang tätt ihop ända fram till sista varvet. Spirig bjöd upp till en imponerande fajt mot amerikanskan som sällan fått något seriöst motstånd på löpningen. Och mycket riktigt skulle det visa sig att Jorgensen hade krafter kvar. På fjärde och sista varvet gjorde hon ett ryck, drog ifrån och kutade ensam mot guldet. Schweiziskan var dock fortsatt ohotad för silvret som hon gjort sig väl förtjänt av.

Bronskampen mellan brittiskorna Non Stanford och Vicky Holland vanns till slut av Holland, som legat i vinddraget bakom landsmaninnan under större delen av löpningen.

Lisa tappade några platser under löpningen och sprang in som 16:e på tiden 2.00.03, en placering som hon sa sig vara ganska nöjd med strax efter loppet:

- Inget London men godkänt, säger Lisa till Radiosporten. Det var en otroligt tuff cykelbana. Syran sprutade stundtals i benen vilket gjorde att jag var lite sliten på löpningen.

- Löpningen de senaste två månaderna har gått bra men jag kanske hade behövt någon månad till, säger Lisa som 

ser fram emot att fortsätta träna och bygga på den uppåtgående formkurvan.

För än är inte säsongen över. Efter OS-bubblan väntar fler race. Next up: VM-serietävlingarna i Edmonton och Cozumel.


Härligt kämpat Lisa!

 

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-08-20

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i