Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

En triathlon om dagen mellan Luleå och Malmö

Det kan finnas flera mål med en triathlon; genomförandet, en pallplacering eller samla in pengar för att bygga en skola i Sydafrika. Det sistnämnda är målet för initiativtagarna till Khayelitsha triathlon, ett projekt som startade den 14 augusti.

De två som driver projektet är Stephan Artursson och Elvis Knez. Syftet är att samla in 250.000 till Harrys Foundation. De bedriver sedan ca 10 år sedan verksamhet i Khayelitsha, en kåkstad utanför Kapstaden.

Projektet ska bidra med stöd för att kunna starta upp en ny skola, därav starten av projektet Khayelitsha Triathlon . Projektet har redan samlat in ca 170.000 kr via sponsorer. TYR Sverige är en av sponsorerna men framförallt hoppas projektet få med sig lokala triathlonklubbar och företag som stödjer projektet längs vägen. Totalt genomför de 18 etapper fram till sista augusti. Deltagare betalar in 200 kronor till stiftelsen för att hänga med under en etapp.Vill du hänga med från din ort? Se Khayelitsha triathlon på facebook där de lagt upp evenemang för varje dag: https://www.facebook.com/khayelitshatriathlon2016/?fref=ts Länk till annan webbplats.
 Där kan du även följa triathleternas resa från norr till söder. 

Publicerad: 2016-08-15

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i