Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Stockholm och Sandör laddar för VM-serien

I veckan börjar etableringen av Sveriges största triathlonarrangemang med tävlingar för både världselit och motionärer. Elitracen avgörs på lördag den 2 juli och från svenskt håll kan vi glädjas åt att Gabriel Sandör är med för andra året.

Nu samlas världseliten i vår vackra huvudstad igen. Världens bästa triathleter ska gör upp om pallplatserna i den sjätte VM-tävlingen och i år är det o

lympisk distans

 som gäller. Gabriel Sandör gjorde debut i Stockholm förra året och tog då en stark 35:e plats. Även i år har han lyckats ta en startplats.

– 

Jag är med för att se och lära, men om jag kommer topp 50 får jag ITU-poäng och då ska jag vara nöjd. Startfältet är ju extremt tufft i år med nästan alla de bästa. Javier Gomez och Brownlees (Jonathan & Alistair) är ju med så det kommer bli tufft. Men det är ju en fördel att ha kört innan då man vet banan och hur en WTS-tävling fungerar, säger Gabriel.

På damsidan finns också flera starka namn, bland andra ledaren just nu; Flora Duffy (BER), Jodie Stimpson och Non Stanford (GBR) och Andrea Hewitt (NZL). Amerikanskan Sarah True (USA) kommer också till start och är säkert sugen på att vinna i Stockholm för tredje året i rad. 

Amanda Bohlin var tidigare med på startlistan men kommer inte att delta på grund av tidigare sjukdom som stört träningen. Lisa Nordén väljer som tidigare meddelat att avstå Länk till annan webbplats. för att inte störa uppladdningen inför OS i Rio. Nordén kommer dock till start i WTS Hamburg Länk till annan webbplats. den 16 juli. 

På söndagen är det starter för motionärer från tidig morgon och fram till lunch, i en rad olika distanser: olympisk, sprint, supersprint, stafett och ungdom. 

Anmälan via webben stänger måndag 27/6 kl. 15. Därefter kommer det att finnas försäljning på plats av ett begränsat antal platser. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Vattenfall World Triathlon Stockholm arrangeras i år för femte gången. Det är nu också klart att tävlingen kommer tillbaka nästa år, den 26-27 augusti 2017.

Lycka till Gabriel och alla andra!

Startlistor

Damer Länk till annan webbplats.

Herrar

Länk till annan webbplats.

Starttider

Damer – lördag 2 juli kl. 16.06
Herrar – lördag 2 juli kl. 18.51

 

Distans: olympisk

Simning (1500 m) – Start på pontonen vid Riddarfjärden

Cykling (40km) – Efter växlingen ställs de tävlande inför 40 km utmanande cykling genom Gamla Stan.

Löpning (10km) – Snabbt byte till löparskorna – sedan 10 km med målgång på toppen av Slottsbacken.

 

Följ tävlingarna

Kom till Stockholm och upplev spänningen och farten på nära håll!

Eller titta live via https://triathlonlive.tv/ Länk till annan webbplats.. (Du kan teckna ett abonnemang för ca 190 kr för hela säsongen.)

Twitter: Liverapportering via @TriathlonLIVE

 

Mer info

www.stockholm-tri.se Länk till annan webbplats.

 

VM-serien 2016

Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten – 4-5 mars

Gold Coast, Australien – 9-10 april

Kapstaden, Sydafrika – 23-24 april
Yokohama, Japan – 14-15 maj
Leeds, England – 11-12 juni
Stockholm, Sverige – 2-3 juli
Hamburg, Tyskland – 16-17 juli
Edmonton, Kanada – 3-4 september
Cozumel, Mexico – 11-18 september 

 

Om VM-serien

  • ITU World Triathlon Series består av nio tävlingar. Finalen går i 

    Mexico i september.

  • De fyra första tävlingarna gav poäng som kunde tillgodoräknas för OS-kvalificering. 

  • På sex av tävlingarna körs olympisk distans (Abu Dhabi, Gold Coast, Yokohama, Leeds, Stockholm, Cozumel) och på resterande tre körs Sprint (Kapstaden, Hamburg, Edmonton).

  • Gwen Jorgensen (USA) har toppat rankinglistan på damsidan under 2015 och 2014. På herrsidan har den femfaldige VM-serievinnaren Javier Gomez (ESP) lett rankingen de senaste tre åren.

  • Mer om VM-serien: http://wts.triathlon.org/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-06-25

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i