Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Triathlonfest med SM i Uppsala i helgen

I helgen möts Sveriges främsta i Uppsala för att göra upp om SM & RM i sprint och stafett. Startfältet i elitklasserna är stort och det lär bli en hård fajt på både dam- och herrsidan. I motionsklass är det i skrivande stund snart lapp på luckan.

I helgen intas Uppsala av triathleter i alla åldrar. Från lördag eftermiddag till söndag kväll blir det full fart och gatorna kommer att fyllas av elit, barn, ungdomar, motionärer, innebandyspelare och lokalpolitiker. Det kommer att svettas, fajtas och jublas. I motionsklass har intresset varit stort och just nu finns endast ett 20-tal platser kvar. I barn-och ungdomstävlingen likaså. (För den som är sugen är det efteranmälan på plats som gäller. Länk till annan webbplats.)

Liksom tidigare år kommer deltagarna att simma i Fyrisån och sedan cykla och springa på avstängda varvsbanor mitt i stan. Navet för tävlingen är St. Eriks torg där både växlingar och målgång sker. I tisdags uppmättes temperaturen i ån till knappt 19 grader.

Vilka som vinner får vi se på lördag eftermiddag. En som är sugen på guldet är Mikaela Persson (Terrible Tuesdays Triathlon Club) förra årets silvermedaljör i Uppsala.

Det ska bli superkul att tävla i Uppsala på lördag. Formen känns bra och det är både en tuff och teknisk bana vilket jag ser som en fördel för mig. Målet är alltid att stå överst på pallen! säger Mikaela och fortsätter:

– Jag ser fram emot att tävla på svensk mark för jag det har inte gjort det på ett tag! Håller tummarna att det inte ska regna allt för mycket bara, haha.

Vad säger du om konkurrensen?
– Om jag hade fått önska så hade det varit ännu fler tjejer som vågade ställa upp i seniorklassen. Men jag tror att de som startar är lika taggade som mig så det kommer nog gå undan.

Oskar Djärv (IF 30k.se) tog också han andraplatsen i Uppsala förra året (men guld i SM-stafetten med Mantra Sport). Pallen och i synnerhet de två översta stegen är målet.

– Med tanke på att jag haft en del problem med sjukdom/operation under vinter/vår så trodde jag först att det inte ens skulle bli nåt SM i Uppsala. Men allt har gått väldigt bra och jag är redo att försvara silvret! Har jag en riktig drömdag kanske det även finns en liten chans på guldet. Jag ser fram emot ett härligt publikstöd, roliga banor och en galet hård men rättvis tävling, säger Oskar.

Första start är lördag kl. 14.15 och masters är först ut. Låt oss hoppas på en riktigt härlig triathlontävling (med inte allt för mycket regn!) för alla deltagare, funktionärer, samarbetspartners och publik. 

Uppsala Triathlon är en gemensam satsning från Uppsala kommun, Svenska Triathlonförbundet och flera lokala föreningar. Tävlingen ingår i Danske Invest Triathlon Series som den första av fyra deltävlingar där de kommande tre är Gävle Triathlon 17 juli, Länk till annan webbplats.Umeå Triathlon 23-24 juli Länk till annan webbplats. och Malmö Triathlon 6-7 augusti Länk till annan webbplats.. 

Följ tävlingen

Tätast uppdateringar får du genom att följa tävlingen via sociala medier: 

www.facebook.se/UppsalaTriathlon
Länk till annan webbplats.
Instagram: @uppsalatriathlon
Twitter: @UppsalaTri

Startlistor

...för alla klasser hittar du här. Länk till annan webbplats.


Starttider

Lördag 18 juni

14.15 RM Sprint – Masters Damer 35 år och äldre + Herrar 50 år och äldre
15.00 RM Sprint – Masters Herrar 35-49 år
16.30 SM/JSM/USM Sprint – Elit Dam/Junior Dam/

Ungdom Tjej/Kille

18.00 SM/JSM Sprint – Herr Elit/Herr Junior
19.30 Prisutdelning

Söndag 19 juni

09.00 Olympisk Motion & Stafett

10.00 Sprint Motion & Stafett
12.30 Tri4fun 12-13 år/14-15 år
13.10 Tri4fun -11 år
13.30 Tri4fun Öppen klass
14.00 SM-stafett
16.00 Prisutdelning


Mer info om tävlingen:

www.uppsala-triathlon.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-06-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson