Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén avstår VM-tävlingen i Stockholm

Tillsammans med sin tränare Darren Smith och head coach Fredrik Lundin har Lisa Nordén beslutat att inte delta i WTS Stockholm den 2 juli.

- Tyvärr kommer jag inte att komma till start i Stockholm i år. Det känns riktigt tråkigt och jag försökte i det längsta få det att fungera. Jag och Darren har tillsammans med SOK lagt en plan som ska optimera mina möjligheter till att prestera på topp den 20 augusti och enligt den är det en längre period på höghöjd som behövs, säger Lisa. 

- Årets tyngsta träningsveckor kommer att ligga i början av juli och att bryta av för att åka och tävla i den fasen är tyvärr inte optimalt. Med tidigare erfarenheter vet vi att en lång sammanhängande period uppe på höghöjd funkar väldigt bra för mig och vi hoppas att det ska vara det vinnande konceptet även i år. Jag hade verkligen hoppas att få stå på startlinjen i år och det känns supertrist att inte köra.

Lisa kommer däremot att vara med i WTS Hamburg den 16 juli dit hon åker direkt från höghöjdslägret i Morzine, för att sedan ta sig tillbaka dit direkt efteråt.

Om någon önskar träffa Lisa i Morzine så ges möjlighet till det veckan efter Hamburg. Kontakta Stina Funke för koordinering: 0707-10 07 32.

Trots att Lisa inte startar finns det ändå svenskintresse i Stockholmstävlingen. Talangen Gabriel Sandör finns för andra året i rad med på startlinjen i herrarnas race. I fjol tog Gabriel, då 19 år, en imponerade 35:e plats. 

 

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Fredrik Lundin, head coach
+46 70-252 69 18

 

VM-serien 2016

Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten – 4-5 mars

Gold Coast, Australien – 9-10 april

Kapstaden, Sydafrika – 23-24 april
Yokohama, Japan – 14-15 maj
Leeds, England – 11-12 juni
Stockholm, Sverige – 2-3 juli
Hamburg, Tyskland – 16-17 juli
Edmonton, Kanada – 3-4 september
Cozumel, Mexico – 11-18 september

 

Om VM-serien

  • ITU World Triathlon Series består av nio tävlingar. Finalen går i 

    Mexico i september.

  • På sex av tävlingarna körs olympisk distans (Abu Dhabi, Gold Coast, Yokohama, Leeds, Stockholm, Cozumel) och på resterande tre körs Sprint (Kapstaden, Hamburg, Edmonton).

  • Gwen Jorgensen (USA) har lett rankinglistan på damsidan under 2015 och 2014. På herrsidan har den femfaldige VM-serievinnaren Javier Gomez (ESP) lett rankingen de senaste tre åren.

  • Mer om VM-serien: http://wts.triathlon.org/ Länk till annan webbplats. 

Publicerad: 2016-06-15

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i