Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén klar för OS i Rio

I eftermiddags kom det efterlängtade och glädjande beskedet från Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) att Lisa Nordén är uttagen till OS.

Nationsplatsen var redan klar men det avgörande beskedet från SOK saknades. Nu har det alltså kommit och Lisa Nordén har därmed en plats i OS-truppen.

Det känns fantastiskt roligt, en blandning av glädje och lättnad, säger Lisa. Det har varit lite nervöst de senaste två veckorna när jag väntat på beslut och haft en plan A och en plan B för sommaren.

Lisas head coach Fredrik Lundin är såklart också väldigt glad över beskedet.

Jag är oerhört glad för Lisas skull att hon kan delta på ytterligare ett OS. Planen de senaste två åren har varit att vara som bäst i Rio i augusti. Nu är det fullt fokus mot OS.


I skrivande stund är Lisa på väg till Morzine i Frankrike för höghöjdsläger tillsammans med ett gäng andra triathleter och coachen Darren Smith.

Det ska bli skönt att gräva ner sig och bara träna ett tag efter en vår med mycket resor och tävlande, säger Lisa, som kommer att fokusera extra mycket på löpningen de kommande månaderna.

För att ge kroppen en hundraprocentig chans att hitta tillbaka till löpkänslan och höja nivån behöver jag lägga extra tid och energi där. På simning och cykel har jag en bra stabil nivå.


Datum för damernas triathlon i OS är den 20 augusti.

OS-truppen innehåller nu 138 aktiva. Här är hela listan på de senast uttagna. Länk till annan webbplats.

 

För mer information, kontakta:

Fredrik Lundin, head coach
0702-52 69 18

fredrik.lundin@svensktriathlon.org 

Publicerad: 2016-05-31

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i