Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Race report från Lena Holmgren

Lena Holmgren är en av flera elittriathleter som gjort säsongsstart de senaste veckorna. Förra helgen körde hon Challenge Fuerteventura och såhär gick det:

Säsongsstart 2016

Challenge Fuerteventura. Jag är nöjd men framförallt glad efter racet. I december opererade jag knät (efter att ha ramlat i en trappa och skadat menisken) och därefter var det två månader med endast rehabträning och simning som gällde. Jag har spenderat många timmar på gymmet och funnit helt nya maskiner som jag aldrig lagt märke till tidigare.

För endast fyra veckor sedan började jag att springa igen och då pratar vi tio minuter som succesivt har byggts upp till 1 timma. Inga fartpass utan endast lugn distans. 

Min plan är fortfarande att det är till sensommar/ höst som jag ska vara i bra form men att jag ska ställa upp i tävlingar som passar in längs vägen. 

Jag var nu nere på förbundsläger på Fuerteventura och jag tror värmen har mycket positiv inverkar på våra kroppar, eller i alla fall på min. Kände ganska snabbt att knät kändes betydligt bättre. Jag testade, cyklade och sprang efteråt och det funka. Challenge Fuerteventura är enligt mig en riktigt kul tävling! Alltid mycket bra startfält. Jag hade inte planerat för tävling när jag åkte ner så jag fick köra på den utrustning som tagits med för träning.

All simning under vintern har gett lite resultat, jag simmade sex min snabbare än förra året. Cyklingen var tuffare i år och här vågade jag inte trycka på, det är ändå ett antal höjdmeter som ska klättras och det sista jag ville var att få några känningar i knät. Löpningen kändes ganska konstig, utan några fartpass i kroppen så är det svårt att springa avslappnat med bra känsla. Jag avslutade halvmaran på 1.23 vilket jag är helt ok för mig med tanke på situationen och det var till och med nästan minuten snabbare än i fjol.

Så i sin helhet är jag mycket glad!

 

// Lena Holmgren


Publicerad: 2016-04-30

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson