Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Ansök om LOK-stöd senast 25 februari

Nu är det dags att ansöka om lokalt aktivitetsstöd för aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 7-25 år under hösten 2015. Perioden som avses är 1 juli-31 december och ansökan ska vara inskickad senast den 25 februari 2016.

LOK-stödet ger pengar direkt till föreningen men också indirekt till Svensk Triathlon eftersom det totala totala LOK-stödstillfällen är en viktig parameter när RF fördelar bidrag till de olika idrottsförbunden. 

Ju fler aktiviteter som genomförs och registreras desto mer pengar får vi till förening och förbund att tillsammans skapa riktigt bra förutsättningar för barn och ungdomar som vill hålla på med triathlon.

 

Så funkar det:

LOK-stöd står för lokalt aktivitetsstöd och är ett bidrag som kan sökas av alla idrottsföreningar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år. LOK-stödet öppnar också upp dörren för fler bidragsmöjligheter, det är bland annat ett av grundkriterierna för att beviljas Idrottslyftsmedel.

Hur mycket får man i LOK-stöd?
Ledarstöd 24 kr/tillfälle
Deltagarstöd 8 kr/deltagare
Extra ledarstöd 6 kr

Exempel: Ett träningstillfälle med två ledare och 10 deltagare ger 110 kr

De flesta kommuner har motsvarande kommunalt LOK-stöd. Man kan alltså söka från både RF och kommunen. Kolla med din kommun!

På länken nedan finner du all information om LOK-stödet fungerar och om hur ansökan går till. Där finns också manualer och fimklipp på hur man gör.

Här hittar du all info om LOK-stödet Länk till annan webbplats.

 

Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in.

 

Har du frågor, funderingar eller behöver support?
Hör gärna av dig till oss så hjälper vi till:

Anna Jonsson 0730-66 17 62
anna.jonsson@svensktriathlon.org

Kajsa Andersson 0708-10 16 35
kajsa.andersson@svensktriathlon.org

Publicerad: 2015-12-18

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i