Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör uttagen till SOK:s talangprogram

Gabriel Sandör, 19, är uttagen till Sveriges Olympiska Kommittés program Topp och Talang. – Det känns jättekul att de tror på mig, säger Gabriel.

Gabriel har det senaste året tagit ett rejält kliv uppåt med bland annat ett europacupguld och en 10:e placering på JVM. I sin första seniortävling, VM i Stockholm i augusti, slutade han på en imponerande 35:e plats. Om framtiden såg ljus ut redan innan ser den nu ännu ljusare ut för en av svensk triathlons stora talanger.

 Det är jättekul. Det öppnar upp väldigt mycket för framtiden. Jag tyckte det kändes bra på testerna men vågade inte tro att jag skulle komma med. Det är verkligen roligt att de känner att de vill satsa på mig, säger en glad Gabriel.

SOK:s Topp och Talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna som bedöms ha potentialen att nå medaljkapacitet på OS.

Det är jättespännande att vi får in en ny triathlet i programmet. Det är en tuff sport som kräver mycket träning men vi kan konstatera att Gabriel ligger bra till både vad gäller utveckling, träningsmängd och resultat, säger Anders Wiggerud, Sportchef på SOK.

De som blir uttagna till programmet ska kunna ha en potential att inom 4-6 år nå världseliten, med en uthållig satsning och rätt stöd. En del kommer in på resultat, andra på talang och utvecklingspotential.

Vi tittar på vilja och inställning, om det finns resultat samt hur miljön runt den aktive är, och i Gabriels fall tyckte vi att allt detta såg bra ut. Vi fick en mycket positiv bild av honom på testerna, fortsätter Wiggerud.

Det absolut viktigaste de första åren i satsningen är att ”göra jobbet”.

Inledningsvis handlar det om utveckling och att följa den satta planen till 100 %. Nu inleder vi ett samarbete med Gabriel och hans tränare Joachim Willén där vi tittar på om det finns några luckor som vi kan hjälpa till att fylla ut.

 

För Gabriel blir den glada nyheten avslutningen på ett år och en säsong som varit ”över förväntan”:

Jag är väldigt nöjd med säsongen som varit. Jag har känt mig motiverad, varit skadefri och fått till bra och kontinuerlig träning.

   

Stort grattis och lycka till hälsar förbundet!

 

Läs mer och se vilka andra som uttagits till Topp och Talang här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-12-15

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson