Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Kalmar får student-VM i triathlon 2018

Nu står det klart att Kalmar blir värd för Student-VM i triathlon i augusti 2018.

– Vi är glada och stolta över att ha fått Student-VM till Sverige och Kalmar. Det visar på svensk studentidrotts starka ställning internationellt, säger Johanna Olsson, generalsekreterare för Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Mästerskapet 2018 blir den 14:e upplagan av World University Triathlon Championship. Evenemanget är ett samarrangemang mellan Sveriges Akademiska Idrottsförbund, Kalmar RC Triathlon, Svenska Triathlonförbundet, Linnéuniversitetet och Destination Kalmar/Kalmar kommun.

– Det känns härligt att vi får förtroendet att arrangera Student-VM och det är ett kvitto på att vi levererar triathlontävlingar i världsklass i Kalmar. Kalmarborna kan se fram emot publikvänliga och stadsintegrerade flervarvsbanor. Det handlar om olympisk distans med ett startfält som håller högsta elitklass, så det kommer att gå fort på Kalmars gator, säger Henrik Brovell från Kalmar RC Triathlon.

Om World University Triathlon Championship
Student-VM i Triathlon avgjordes för första gången 1992. Då deltog 89 triathleter från 22 länder. Idag lockar varje mästerskap ca 100 triathleter från hela världen. Distanserna är 1,5 km simning, 40 km cykling och 10 km löpning. I Kalmar kommer banan att gå mitt i stadskärnan och vara mycket publikvänlig.

Läs mer här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-12-09

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson