Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Vinst för Gabriel Sandör på Europacup i Bled

Gabriel Sandör fortsätter att imponera. Idag var han först över mållinjen i en europacuptävling i Bled, Slovenien. Stort grattis! Läs hans egna ord om tävlingen och vinsten här:

Vackra staden Bled i Slovenien bjöd inte på sitt bästa väder. Blöta vägar och regn men jag var taggad och visste att formen var bra. 22,5 grader i Bledsjön gjorde att den blev simning utan våtdräkt vilket har gynnat mig i de flesta lopp hitills.

Det var en tuff simstart med 75 juniorer på startlinjen. Men jag var smart och placerade mig bredvid tre ungrare som jag visste var snabba simmare. När starten gick försökte jag komma iväg bra och fick relativt fritt vatten bakom de snabba ungrarna. 

Upp ut vattnet såg jag att jag var tia med några starka cyklister framför. Jag körde stenhårt första biten på cyklingen för att kunna sitta med säkert i första gruppen. När jag efter första vändpunkten såg att JEM-vinnaren Lasse Lürs var längre bak så försökte jag vara väldigt aktiv och hålla fart i klungan.

Cykelbanan var väldigt teknisk och backig med en 600 m lång backe på varje varv. Ut på det sista varvet gjorde jag ett ryck i backen och fick med mig två andra och vi körde på och fick en lucka på ca 20 sekunder ner till huvudklungan in till växling.

Ut på löpningen kändes benen väldigt bra och jag låg tillsammans med Mark Devay men efter halva löpningen gjorde jag en fartökning, som höll hela vägen till en vinst!

Detta är min första internationella vinst och första gången jag fick höra den svenska nationalsången på pallen. Med det här loppet är jag nu rankad som 3:e bästa junior i Europa!

Nästa lopp är JVM i Chicago om mindre än 2 veckor. Det ser jag verkligen fram emot!

 

/ Gabriel Sandör

 

Stort grattis Gabriel hälsar förbundet!

Fullständiga resultat från tävlingen kommer inom kort att publiceras här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-09-05

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i