Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén tvingades bryta i Yokohama

Efter en smäll i huvudet under simmomentet tvingades Lisa Nordén bryta tävlingen i Yokohama. Lisa skriver på sms att hon blev "yr och ookordinerad med en kropp som inte funkade".

"Det blev inte alls loppet jag hoppas på. 

Tvärtom ett av de värsta jag upplevt i karriären. En spark/armbåge i huvudet tidigt i loppet förstörde dan för mig. Blev snurrig och tappade fokus, föll bakåt i fältet och hade svårt att få ihop kroppen. Ut på cykeln var det ren överlevnad och när jag försökte springa vek sig benen för mig istället. Huvudvärk och illamående." Så skriver Lisa Nordén på sin facebooksida.

Efter att Lisa brutit togs hon in i läkartältet där de kollade blodryck, temp och många andra saker.

Det mest troliga är att jag har fått en lättare hjärnskakning. Hälsenan är bra, men det var bara att glömma att springa tio kilometer. Jag började frysa, var illamående och det var bara att åka tillbaka till hotellet, säger Lisa till SVT Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lisas tvingas nu titta på alternativ för att få en kvalplats till Rio.

– Det blir europacuper i sommar för jag behöver poäng för att komma in på VM-serietävlingarna, säger hon.

Vann tävlingen i Yokohama gjorde amerikanskan Gwen Jorgensen. Två och trea blev Ashleigh Gentle och Emma Moffatt, båda från Australien. På herrsidan vann spanjoren Javier Gomez Noya efter en spurt mot Alistair Brownlee från Storbritannien.

 

Resultat damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Publicerad: 2015-05-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson