Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Fina framgångar på andra sidan jorden

Lisa Norden är tillbaka på banan. Natten till söndag blev hon trea i en sprinttävling i Nya Zeeland.

I helgen avgjordes Kinloch

Sprint Oceania Championships Länk till annan webbplats. på Nya Zeeland och för Sverige startade Lisa Nordén och Mikael Sahlberg.

Lisa Nordén stod för en stabil insats och avslutade loppet med ett stort leende. Simningen gick bra och hon kom upp som åtta ur vattnet, 24 sekunder efter Danielle De Francesco. Cyklingen var tuff med flera branta backar, 180 graders svängar och hal asfalt men Lisa hamnade snabbt i första klungan, där hon låg med hela tiden till T2-växlingen. På löpningen som bestod av två varv på en 2,5 kilometers bana, jobbade sig Lisa jobbade sig in i loppet för att avsluta starkt som tredje kvinna över mållinjen.

"En skön start på 2015 och kommande säsong. Har fortfarande mycket kvar att göra när det gäller träning, löpning och intensitet men nu känns det i alla fall som att vi är på rätt väg." skriver Lisa på sin blogg Länk till annan webbplats..

Mikael Sahlberg hade en tuff dag på banan. Han var endast 13 sekunder efter första kille upp ur vattnet men på cyklingen fick han slita och tappade tre och en halv minut min på täten. Löpningen gjorde Mikael helt ok och han sprang upp sig till en 21:a plats.

Grattis och gott kämpat hälsar förbundet.

Nästa tävling på tur är Takapuna OTU Sprint Triathlon som går om två veckor. Där deltar Lisa och Mikael samt Amanda Bohlin och Ludwig Fleetwood.