Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

FAQ om AG-VM 2015

Undrar du något om VM? Svaret kanske finns här.

  

För att effektivisera kommunikationen så har vi valt att sammanställa och publicera de vanligaste frågorna med våra svar. Listan fylls på löpande.Vi tackar för alla frågor och visat intresse.

Fråga: Finns det möjlighet att få en reservplats om någon hoppar av?

Svar: Nej, anmälan till det internationella förbundet är nu stängd och vi tar inte in fler startanden.


Fråga: Blir det något läger i Motala?

Svar: Ja, den 8-10 maj blir det läger för Team Sweden i Motala. Inbjudan skickas ut via mejl under v. 13.

Fråga: Får jag exponera en egen sponsor på tävlingsdräkten?

Svar: Ja. Riktlinjer för detta finns i dokumentet nedan. På grund av att det inte är tillåtet med sponsorer på utrustning (förutom tillverkare), har vi sänkt kravet på nivån av sponsorstödet kraftigt, när det gäller tryck av egen sponsorlogotype på landslagsdräkten.
Riktlinjer för egen sponsor Länk till annan webbplats.

Fråga: När levereras tävlingsdräkten? 

Svar: Den levereras senast i slutet på maj. Innan dess ska alla dräkter sys upp i USA, levereras hit, tryckas och skickas ut till er. Hav tålamod.

Fråga:Kan jag använda tävlingsdräkten vid andra tillfällen än på VM?

Svar: Ja, du kan använda den på tävlingar utomlands, med gott omdöme.

Fråga: Varför kostar den tvådelade dräkten 200 kronor mer än heldräkten?

Priserna på dräkterna har gått upp generellt. Men vi väljer att inte höja priset på heldräkten eftersom vi gått ut med 1500 kr för den tidigare. 

Fråga:Jag hade inte möjlighet att prova dräkterna under provturnén. Hur ska jag veta vilken storlek jag ska välja?

Svar: Kolla i referensdokumentet som finns i shoppen eller i facebookgruppen där det finns en hel del kommentarer om dräkten. Förhoppningsvis kan du få en vägledning om vilken storlek som är bäst för dig. 

Fråga: Hur kan jag beställa Team Sweden-kläder? 

Svar: I webshoppen shop.svensktriathlon.org kan du beställa fina kläder ur Team Sweden-kollektionen. 

Fråga: Jag har betalat in till angivet bankgiro och undrar om mina pengar kommit in?

Svar:  Betalningen går inte till förbundet utan till arrangören i Motala. Mejla Anna Öhrström på anna.ohrstrom@vatternrundan.se om du har frågor om betalningen. 

Fråga:Jag är inte uttagen och undrar när reservplatserna tilldelas?

Svar: De som är uttagna har fram till 30 oktober 2014 på sig att betala in anmälningsavgiften. Är anmälningsavgiften inte betald innan sista datum anses man ha tackat nej till sin plats. Först efter den 30 oktober kommer STF att se över hur många (eventuella) reservplatser det finns i respektive klass, och rankar sedan sökande reserver, samt fördelar platserna. Innan den 30 oktober 2014 görs ingenting avseende ranking  eller fördelning. Finns reservplatser efter 30 oktober 2014 kommer sökande att tillfrågas i rankad turordning, där besked måste lämnas omgående.

Fråga: Jag har missat att ansöka i tid och alla ordinarie platser är inte fyllda enligt den ordinarie listan, finns det möjlighet att ansöka för att vara föremål för uttagning till dessa lediga ordinarie startplatser?

Svar: Ja, vi kommer från och med tidpunkt för denna publicering att tillsätta lediga platser löpande allteftersom de kommit in till info@svensktriathlon.org, tills klassen är full (även om du har skickat in fråga/och eller ringt till kansliet i frågan efter annonsering av uttagna, men före denna publicering, behöver du göra detta igen). Ange namn, födelseår och mobilnummer.

Fråga:Jag har missat att ansöka i tid och alla ordinarie platser är fyllda, finns det möjlighet att sätta upp sig som reserv om någon ordinarie bortfaller?

Svar: Nej, vi kommer att upprätta en reservplatslista med ett antal platser i varje klass bland dem som ansökte i tid. De som är reserver kommer att meddelas om detta.

Fråga: Jag blev tyvärr inte uttagen och skulle vilja ha en motivering varför?

Svar: Dessa förfrågningar kommer att behandlas individuellt av förbundskapten Johan Hellström, där han kommer svara genom e-post med motivering.

Fråga: Jag kvalade i Motala och betalade in 1000 kronor som del av anmälningsavgiften. Hur och när skall resterande avgift betalas? 

Svar: Anmälningsavgiften till VM i Motala är 3000 SEK inkluderat pastaparty och avslutningsmiddag. Resterande avgift 2000 SEK betalas senast 30 oktober 2014 till VM-arrangörens bg 367-­8042. Är resterande anmälningsavgift inte betald i tid, anses du tackat nej till din plats och den kommer då tillfalla högst rankad reserv.

Om du har frågor ang. betalningen, mejla Anna Öhrström på anna.ohrstrom@vatternrundan.se.

Fråga: Jag ansökte och fick en av kvalplatserna. Hur och när skall jag betala in anmälningsavgiften? 

Svar: Anmälningsavgiften till VM i Motala är 3000 SEK inkluderat pastaparty och avslutningsmiddag. Anmälningsavgiften betalas senast 30 oktober 2014 till VM arrangörens bg 367-­8042. Är anmälningsavgiften inte betald i tid, anses du tackat nej till din plats och den kommer då att tillfalla högst rankad reserv.

Fråga: Jag har kvalat men kommer inte att köra. Hur och när skall jag meddela detta?

Svar: Maila omgående till info@svensktriathlon.org att du avstår din plats. Denna kommer då att tillfalla högst rankad reserv. Har du betalat 1000 kronor i samband med kvalet i Motala, kommer du att återfå dessa.

Publicerad: 2014-10-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i