Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Åsa Lundström redo för Hawaii

I helgen kämpar Åsa Lundström mot världens bästa långdistansare i klassiska Ironman på Hawaii. Hon är den enda svenska triathlet som har kvalat in till proffsklassen.

Åsa Lundström har varit på plats i drygt en vecka och uppladdningen inför Ironmantävlingen som går av stapeln på lördag är i full gång. Själva loppet avgörs på en karg Hawaiiö, ett lavalandskap utsatt för vind och värme.

Åsa Lundström innehar det svenska rekordet på Ironmandistans. Men att hon blev elitidrottare är faktiskt lite av en slump. För det var när Åsa Lundström började plugga till läkare i danska Odense för bara några år sedan som triathlonkarriären började. På utbildningen träffade hon svenske triathleten Filip Hakestam, och de började träna tillsammans. Resten är en smått osannolik historia. 2010 ställde Åsa upp i Kalmar Järnmannen och sprang i mål på 10 timmar och 33 minuter. Två år senare vann hon hela tävlingen på 9.13, en förbättring med en timme och 20 minuter. Personrekordet idag är på 9.04.

På lördag avgörs det. Vill du läsa mer och följa Åsa i hennes förberedelser kan du följa hennes blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kolla inslaget i SVT sport nedan. Startfältet för Ironman World Championships 

hittar du här Länk till annan webbplats..

 

Inslag i SVT Sport, sänt 8 oktober 2014. 


Publicerad: 2014-10-09

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i