Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör 4:a i junior europacup i Alanya

Under helgen har det tävlas flitigt på semesterorten Alanya. Dam- och herrjuniorer har kört europacup och seniorer dam och herr har kört världscup.

Sverige ställde upp med två tjejer Marie Carlsson (Väsby SS) och Malin Cederberg (Motala TC) och två killar, Axel Ek (IK Trasten) och Gabriel Sandör (Noc Out) i junior europacupen. Alla fyra går på Rikstriathlongymnasiet i Motala.

 

Både Marie och Malin har haft sjukdom under förberedelserna inför Alanya. Med anledning av det var taktiken att satsa allt på ett kort, det vill säga att simma för att vara med i första klungan och på så sätt göra det bästa utifrån förutsättningarna. Taktiken höll tyvärr inte men tjejerna gjorde vad dom kunde och kämpade väl. Marie slutade på 18:e och Malin på 24:e plats.

 

Killarnas race gick av bara farten. Under simningen bildades två klungor där Gabriel var med i den första och Axel satt med i den andra. Båda klungorna körde så det rykte så avståndet höll i sig fram till löpningen. Axel gjorde sitt bästa internationella lopp detta år, bara ca 2,5 minut efter slutsegraren, vilket gav honom en 34:e plats. Gabriel öppnade försiktigt på löpningen och kunde därför avsluta starkt med att springa in som 4:a, endast 9 sekunder från pallen.

 


 


Publicerad: 2014-09-29

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson