Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gävle Triathlon

Hur varm kan Gavleån bli? 26 grader åtminstone, vilket fick många motionärer att fasa över våtdräktsförbudet. ”Men för mig är det här riktig triathlon”, säger segerherren Gunnar Söderström från Knivsta.

Gävle Triathlonklubbs årliga sprinttävling (750 m-20 km-5 km) i omgivningarna kring Stora Vall, Regementsparken och Boulognerskogen har vuxit dramatiskt de senaste två åren – så mycket att seniorklasserna sålde ut för första gången. Totalt ramlade det in 126 anmälningar, varav ett 20-tal var barn och ungdomar.

När många motionärer fasades över våtdräktsförbud, vattnet i Gavleån var 26 grader varmt, trivdes Gunnar Söderström från Formtopp IF i Knivsta. – Hur ofta är det 26 grader i vattnet på tävlingar i Sverige? Under min karriär har det varit en handfull gånger. Och för mig är det riktig triathlon att simma utan våtdräkt, säger Söderström, som nu vann tävlingen för tredje gången, på tiden 1.04.39.

Han tycker att tävlingen utvecklats mycket under de år han tävlat i Gävle. –  Det har blivit en kanontävling. Omgivningarna här är jättefina, cykelbanan är bättre än tidigare och löpningen är ju helt magnifik.

Bakom honom blev hemmaklubbens Ulf Bergqvist omsprungen av klubbkamraten Ilpo Karhapää, som blev tvåa på 1.05.00. Bergqvist blev trea med tiden 1.05.49.

I damklassen var Jessika Belusa Pettersson från Hemlingby löparklubb snabbast
(1.17.27), före Sandra Svensk, Axa Sports Club (1.20.36), och kanadensiskan
Jennie Jackson, Gävle (1.20.47).

Jessika Belusa Pettersson började med triathlon i fjol efter ett diskbråck, och
ångrar sig inte. – Det är så trevliga människor, och familjärt. Man hjälper varandra och kommer med tips, så är det inte i löparvärlden där jag kommer i från. Men trots segern nu, och i Säter senast, är det inte säkert att det blir något mer tävlande i år för Jessika Belusa Pettersson. – Jag får sån prestationsångest, jag har inte sovit på tre nätter inför det här, säger hon med ett leende.

Tävlingsledaren Ingela Stigenberg var nöjd med dagen. – I det stora hela har det gått bra, och de flesta verkar nöjda. Sen dyker det alltid upp småfel som inte ska få ske när det är barn och ungdomar inblandade. Vi borde haft en tidigare prisutdelning för dem, och missade att ta med de efteranmälda i utlottningen. Som förälder hade jag själv blivit arg över det, men det lär vi av till nästa år.Fullständiga resultat:

http://www5.idrottonline.se/GavleTK-Triathlon/Resultat/ResultatGavleTriathlon2014/ Länk till annan webbplats. 

Jessika  Belusa Pettersson, Gävle, och Gunnar Söderström, Knivsta,
vann dam- respektive herrklassen i Gävle Triathlon. 

Publicerad: 2014-08-19

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i