Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gôrslitet 2014

Gôrslitet arrangerades senast år 2000 men såg i år återigen dagens ljus genom arrangemang av I2 IF Karlstad. Det blev en nystart av Gôrslitet i Karlstad som var över arrangörernas förväntan.

Trots en mycket sen publicering av tävlingen under säsongen så blev det hela 144 deltagare som stod på startlinjen i sprint- och olympisk distans. Den olympiska distansen vanns på herrsidan av Jeff Lundgren Frydenlund från Södertälje Triathlonförening och på damsidan av Carina Forsberg från arrangörsföreningen I2 IF Karlstad. Sprintdistansen på dam- och herrsidan vanns av samboparet Mona Hallberg och Anders Frykblom från Set Sail Forimp och Set Sail IF.

 

De stora vinnarna denna dag var dock alla de som provade på triathlon för första gången, vilka det fanns rikligt av. Gôrslitet är en tävling som skall tilltala både nybörjare och elit - en blandning som avspeglar arrangörsföreningens kärna.

Hela tävlingen genomfördes under strålande sol och med ett stort publikhav som gav en fin och familjär stämning.

 

Simmarna på den olympiska distansen fick simma i lite toppiga vågor som adderade lite äventyr. På sprinten som gick lite tidigare var det bara små krusningar på Vänern som gjorde den simningen riktigt lugn. Simningen följdes av cykling på en vändpunktsbana och avslutades med löpning på natursköna Skutberget.Arrangörerna är mycket nöjda med nypremiären av tävlingen och tävlingsområdet Skutberget. Här ser de att tävlingen har alla möjligheter att växa till nästa års tävling.

Ett stort tack till alla deltagare som med glädje och styrka tog sig runt
banan. Ett stort tack även till alla funktionärer som gjorde hela tävlingen
möjlig och glatt hejade på deltagarna.

www.gorslitetkarlstad.se Länk till annan webbplats.


 

Publicerad: 2014-08-12

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i