Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

EM och JEM i Kitzbühel

Under midsommarhelgen avgörs de europeiska mästerskapen och Sverige har en rekordstor trupp på plats.

I helgen är det dags för de europeiska senior och juniormästerskapen och en rekordstor svensk trupp är på plats i Kitzbühel. Staden har under många år varit värd för VM-serien och de med bra minne kanske kommer ihåg att Lisa Nordén var tvåa här i sitt OS-genrep 2012.

Den svenska truppen utgörs av:
Joel Vikner – senior
Mikael Sahlberg – senior
Marie Carlsson – junior
Gabriel Sandör – junior
Axel Ek – junior
Lovisa Larsson – junior

Juniorerna tävlar på sprintdistans (750/20/5) och seniorerna på olympisk distans (1500/40/10).

Tyvärr fick våra seniordamer lämna återbud i ett sent skede. Lisa Nordén har haft lite känningar i vaden och vill inte riskera att få ett avbrott i träningen och Åsa Annerstedt är sjuk.


Damjunior
Först ut på tävlingsbanan är Marie Carlsson som startar på fredag kl 13:00 då hon gör sitt andra och sista EM som junior. Marie har tagit ett stort steg i utvecklingen sedan 2012 och placerade sig som 6:a på Junioreuropacupen i Verizon i början av Maj. Målet är att göra ett så bra lopp att Marie säkrar en plats till junior-VM senare i sommar.

Herrjunior
På lördag kl 13:00 är det dags för Gabriel Sandör och Axel Ek. Båda är förstaårsjuniorer men Gabriel gör sitt andra EM eftersom han tog en plats redan 2012 som ungdom. Båda är i riktigt bra form så det finns goda förhoppningar att de ska placera sig bra och även de säkra en VM-plats

Herrsenior
Kl 15:00 på lördag startar Joel och Micke. Joel som fortfarande är U23 gör sitt första seniormästerskap och Micke startar sitt andra. Micke körde 2012 men hade otur och vurpade på cykeln när en medtävlande körde på hans framhjul och det gjorde att han inte kunde tävla mer den säsongen. Tyvärr är inte någon av dem i riktigt toppform då Joel inte kunnat löpträna som planerat pga av en skada tidigare i vår och Micke var sjuk i slutet på förra veckan.

Juniorstafett
På söndag kl 13:00 körs mixstafetten för juniorer och då gör vår fjärde junior, Lovisa Larsson, EM-debut. Stafetten körs på supersprint som är 200m simning, 8.6km cykel och 2.4km löpning i ordningen dam/herr/dam/herr. Ordningen i det svenska laget kommer att vara Marie, Gabriel, Lovisa och Axel.

 

Mer information om tävlingen hittar ni på tävlingens hemsida.
http://www.ec-kitzbuehel-2014.com/en 

Publicerad: 2014-06-19

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i