Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Stämningen på topp på Tri4Fun-lägret

Spralliga, glada och träningssugna barn och ungdomar fyllde Motalas idrottshallar i helgen. Energin och triathlonglädjen fullkomligt bubblade i luften.

Två dagar fyllda med träning, nya kompisar och massor av skratt.

Lördagsförmiddagen inleddes med fika och lära-känna-övningar. Sedan var det äntligen dags för det första träningspasset. Tolv ledare hade förberett roliga pass och deltagarna deldes in i fyra träningsgrupper efter ålder. Löpning med löpteknik utomhus för de två äldsta grupperna och inomhuspass för de yngsta grupperna med löpteknik, snabbhet och lek. Sedan ett svettigt boxpass med mycket skratt innan det var dags för en välbehövd lasagnelunch.

 

Efter maten begav sig hela gänget av till Team Sportiahallen där fyra olika cykelstationer riggats upp. Tänk att att äntligen få cykla efter månader av snö och slask. Och dessutom inomhus. Vilken grej!

 

- Teknikbana

- Triathlonväxlingar

- Cykelintervaller

- Lek

 

Efter några timmars cykelträning var det ett gäng nöjda barn och ungdomar med trötta ben som checkade in på Vandrarhemmet Varamon/ Skogsborg och Berggrens Källare.

 

På kvällen samlades vi allihop; deltagare, ledare och föräldrar på Berggrens Källare. Stort tack till Dastan och hans kollegor på Berggrens källare som ordnade en toppenkväll med riktigt god tacobuffé för hela gänget på 70 personer. God mat och roliga kvällsaktiviteter och en massa triathlonsnack förstås.

 

På söndagsmorgonen körde vi igång träningen igen. Simteknik i åldersgrupper följt av triathlonsimning för hela gänget och sedan lagkapp, lek och fika. 

 

Efter simningen samlade Hampus Horndahl och Malin Cederberg de äldsta deltagarna och berättade om hur det är att gå på Triathlongymnasiet. Under tiden spelade de yngre pingis och rockade loss till lägrets musiklista.

Det sista passet bestod av spinning för de två äldsta grupperna och ett fulltempopass med spring och lek för de båda yngre grupperna.

En rolig och fullspäckad helg avslutades med middag innan det var dags att packa in cyklar, träningskläder och leende barn i bilarna.

 

Stort tack till Motala Triathlonclub, ledare, föräldrar och förstås alla underbara barn och ungdomar gjorde den 1-2 mars till en toppenhelg.

 

Ledare på Tri4Fun-lägret

Marie Ekman, Johnny Sidhagen, Malin Cederborg, Hampus Horndal, Joakim Davidsson, Ellen Thor, Malin Fredriksson, Gary Larsson, Magnus Eliasson, Anders Neiglick, Lena Wahlqvist, Kajsa Andersson.

 

Bilder kommer

Publicerad: 2014-03-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i