Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gemensamma träningar för barn och ungdomar i Dalarna

Det gäller att hålla ångan uppe hos barn och ungdomar under vinterhalvåret när triathlonsäsongen känns avlägsen. Att träffa och träna ihop med kompisar i andra klubbar ger inspiration för både barn och tränare. I Dalarna samverkar tre föreningar med en serie gemensamma träningspass.

Under vintern sker den mesta träningen i den egna klubben och det blir ganska sällan som man träffar ungdomar från andra föreningar. I Dalarna pågår ett Idrottslyftsprojekt för att ge ungdomarna chans att lära känna och träffa kompisar från grannklubbarna. Kul och lärorikt för både barn och tränare. I helgen kördes det första simpasset.

Kari Vesa Säters IF Triathlon berättar: 

 ”Qwarnswedens Triathlon, Säters If Triathlon och Dalregementets IF Triathlon genomförde i helgen sin första gemensamma träning för barn och ungdomar inom projektet "Gemensamma träningar - samverkan Triathlon Dalarna". Nio barn och ungdomar, tre tränare en från varje förening samt några föräldrar kom till simträningen i Borlänge hos Qwarnswedens Triathlon.

Ungdomarna delades i tre grupper efter nivå och varje grupp fick varsin tränare. efter träningen fick föräldrarna ta över för lite lek och bus i bassängen, när vi ledare hade kort möte om fortsättningen. Nästa gemensamma träning är planerad att ske innan jul och då blir det idrottshallen i Falun där vi tänker ordna lekfulla triathlonövningar för barnen.”

 


 


Publicerad: 2013-12-03

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson