Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Triathlonfeber i Gävle

Söndagen den 11 augusti avgjordes Gävle Triathlon vid Stora Vall, ett gammalt kulturområde som en gång var översteboställe för Hälsinge regemente. Lite drygt 80 anmälda, en tredubbling från året innan. Under fin omgivning vid Stora Vall i Gävle vid sidan av den omtalande Boulogernskogen tävlade man på en sprintdistans 750 m – 20 km – 5 km. En fantastiskt stor dag för arrangörerna som fick tävlingen att rulla på fint. I simningen tog Joel Evertsson kommandot direkt och var 36 sekunder före Ilpo Karhapää när man växlade till cykel.

Cykelbanan uppskattades av de tävlande, man körde en femkilometersslinga fyra varv, så publiken hade bra koll på ställningen. Nico Axelsson Gyllentäppans gubbsport ledde med nästan en minut vid växling till cykling men slutade på en fjärdeplats. Joel och Ilpo kom till växling nästan samtidigt för löpningen

När man växlat till löpningen kom det ett riktigt hällregn under ca 15 minuter  men många tävlande tyckte at det var skönt och svalkande.

Joel Evertsson, Stockholm City Triathlon, var den starkaste och drog ifrån på löpmomentet, före IIpo Karhapää och Lars Klippmark, de båda sistnämnda tävlande för arrangörsklubben Gävle Triathlonklubb. Denna trio upprepade sina placeringar från lördagen då de även startade i Ovansjö triathlon.

I damklassen var det Stina Franzon Qwarnsveden även honn vann i Ovansjö triathlon, som överlägset tog hem segern före Sofia Holmstedt ÅF Gävle och Anna Hånell Gävle

 

I startfältet fanns glädjande nog två ungdomar – Axel Norling Marma och Elis Mårtensson Bollnäs – som gjorde en mycket bra insats.

Ett stort TACK till alla deltagare, funktionärer och publik som gjorde denna tävling möjlig.

 

Samtliga resultat hittar ni här:

http://apps.svensktriathlon.org/competitionresults.asp?type=details&competition_id=598&language=1 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2013-08-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson