Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Joel Vikner och Jenni Nilsson segrade på SM sprint

I dag lördag 6 juli 2013 avgjordes Svenska Mästerskapen på sprintdistans (750 meter sim, 20 km cykel och 5 km löpning). Tävlingarna arrangerades inom ramen för SM veckan i Halmstad och hölls på en varvbana mitt stadens i centrum. Segrade i damklassen gjorde Jenni Nilsson och i herrklassen Joel Vikner, som båda hade taktiken att gå ut hårt, skaffa en lucka och hålla den hela loppet. En taktik som uppenbarligen höll.

Två bland damerna var Ida Salonen och trea Amanda Bohlin. I herrklassen kom Per Vangel tvåa och Stefhan Andersen tre.a

Juniorerna körde samtidigt som seniorerna och JSM damer vanns av Marie Carlsson, före Jessica Ahlberg och Malin Cederberg. Garbiel Sandör segrade JSM herr före Hampus Horndal och Rasmus Andersson.

Resultatlista dam SM och JSM sprint 2013 Länk till annan webbplats.

Resultatlista herr SM och JSM sprint 2013 Länk till annan webbplats.

Jenni Nilsson - Svensk Mästarinna på sprintdistans 2013.

Joel Vikner - Svensk Mästare på sprintdistans 2013.

SM tävlingarna såg av en stor publik på plats och direktsändes i sin helhet i SVT 1.