Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

U 23 EM i Holten

I morgon lördag 29 juni kl 10:30 går starten för herrarnas U23-lopp och på startlinjen står Per Wangel och Tom Honig.

Tävlingen går i Holländska Holten och kontrasten är stor jämfört med EM som gick i Alanya för två veckor sedan. De senaste dagarna har det varit kallt och regnigt och det ska bli runt 18 grader på tävlingsdagen. Simningen går i en liten sjö en bit utanför Holten och sedan cyklar man in till stan där det är fem varv på en sex kilometer lång bana som har en ganska tuff klättring.

Kombinationen varvlopp i en stad och regn gör att det finns stor risk för vurpor och med den stigningen som finns riskerar fältet att inte gå ihop om något händer. Det gäller att vara tuff och hålla sig långt framme i en klunga och därmed vara beredd att ta lite vind för att hålla sig där. Växlingen till löpningen sker mitt i stan i växlingsområde två. Detta gör att det blir lite krångligare att checka in och att som coach stötta de tävlande under dagen.

Både Per och Tom har haft en bra period med träning inför mästerskapet och är sugna på att tävla. Vi återkommer med en tävlingsrapport efter loppet. Nu är det dags att springa lite.

 

/ Joakim Berggren, Sportchef

Publicerad: 2013-06-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i