Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tävlingskalender 2013

Arbetet med att planera tävlingssäsongen 2013 är i full gång. Föreningar som ännu inte har gjort det uppmanas härmed att söka sanktion för sina tävlingar och anmäla intresse att arrangera en cuptävling 2013.

Nedan ser ni de datum som gäller enligt reglementet.

Senast den 30 november vill vi veta om just du/din förening har planer på att arrangera en tävling kommande säsong. Därefter gör vi ett förslag på tävlingskalender för 2013 och upplyser om eventuella krockar och försöker tillsammans få till en så bra spridning av distanser och datum över landet som möjligt.

Senast den 31 januari kommer den slutgiltiga tävlingskalendern att publiceras på förbundets hemsida. Dock är vår ambition att vi tillsammans med arrangörerna kan göra detta tidigare.

Förutom de redan beslutade SM-tävlingarna har vi också indikerat vilka datum som skulle vara lämpliga för cuptävlingar. Under november kommer även SM på Olympisk distans samt långdistans 2013 att beslutas av STF:s styrelse.

25 maj – SM Duathlon, Knivsta
15-16 juni – Cuptävling *
6-7 juli – SM Sprint, Halmstad (del av "SM-veckan")
6 juli – Vansbro Triathlon (del av "Simveckan" i Vansbro)
21-22 juli – Cuptävling *
3-4 augusti – Malmö Triathlon
10-11 augusti – Cuptävling *
18 augusti – Kalmar Ironman
24-25 augusti – World Triathlon Stockholm
31 augusti – SM Medeldistans, Tjörn

* Ej beslutade

 

Svenska Triathlon Cupen 2013

Senast den 15 november vill vi ha in intresseanmälningar om att arrangera en deltävling i Svenska Triathlon Cupen. Vi hoppas få minst fyra cuptävlingar under 2013. Vi kommer sedan att så snart som möjligt att redovisa dessa tävlingar på förbundets hemsida.

För er som inte tidigare sett det så kommer vi att hålla ett arrangörsmöten i Linköping den 17 november Länk till annan webbplats. där vi kommer att prata arrangemang från stort till smått. Inte minst får ni möjlighet att synka era datum med andra arrangörer som är där.

Vi vill också göra arrangörer uppmärksamma på att Länsstyrelsen har ändrat kraven för ansökningar om tävlan på väg. Detta innebär bl.a. att man nu måste ansöka till Länsstyrelsen senast 4 månader innan tävlingen.

Intresseanmälningar för tävlingar 2013 skickas till mattias.sjoberg@svensktriathlon.org. Ni är även varmt välkomna att kontakta mig för att lämna synpunkter eller ställa frågor kring arrangemang.

 

Publicerad: 2012-10-19

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i