Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Triathlonboomen har definitivt kommit till Sverige- är ni beredda?

Triathlon har vuxit på alla plan de senaste åren men i år har intresset och mediabevakningen ökat explosionsartat. Lisa Nordéns OS silver är redan en klassiker. Dramatiken i spurtavgörelsen har gett triathlon ett ansikte och de flesta vet nu vad triathlon handlar om. Är din förening förberedd för en anstormning av nya medlemmar?

På frågan av en journalist om vi i klubben känner av en ”Lisa Nordén effekt” svarade en klubbkarat – ja, mest för att du (media) ringer men även att många vill börja med triathlon!

Nu är frågan om ni i klubbarna är rustade för en anstormning av nya medlemmar? Finns det träningstider, ledare och plats på anläggningarna och i bassängen för nya ungdomar och nybörjare?

Organisationen i föreningar kan behöver en översyn och ett beredskap att ta emot nya medlemmar behövs.

Svenska Triathlonförbundet planerar nya utbildningsinsatser Länk till annan webbplats. under hösten för att möta behovet av nya ledare. Passa på att anmäla dig i tid så att du får plats. Det finns även bidrag att söka för både utbildning och ungdomsverksamhet från din hemmakommun, ditt distriktsförbund eller från Svenska Triathlonförbundet. Länk till annan webbplats. Frågor gällande Idrottslyftet besvaras av Christian Kirchberger.

Publicerad: 2012-09-03

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i