Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Swahn och Jonsson snabbast i Lidingö Duathlon

Lördagens Lidingö duathlon var deltävling 5 i Saucony Mantra Sport Duathlon Cup. Tävlingen höll på att få ett snöpligt slut innan den ens börjat, då vägverket plötsligt fått för sig att slänga ut en massa rullgrus på cykelbanan.

Tävlingsledare Thomas Nilsson såg dock aldrig särskilt bekymrad ut utan bestämde kvickt att korta ner cykelvarvet och ändra tävlingens format till 5-11-5km istället för utannonserade 5-20-2.5km. Det nedkortade 1800m långa cykelvarvet kördes 6 sex varv och för att ändå ge deltagarna valuta för pengarna enligt måttet kr/tävlingsminut förlängdes istället andralöpet till 5 km. Maxat sommarväder, en snabb och klok improvisation och en härlig kompisanda mellan de 47 deltagarna gjorde tävlingen till en succé.

Mantra Sports Fredrik Swahn tog ett tidigt kommando i tävlingen och kunde framför allt under löpsektionerna dra ifrån rejält. I mål var marginalen till tvåan, SPIF:s Adam Andreasson, dryga tre minuter och halvminuten senare sprang Mantra Sports starke cyklist Björn Winell in som trea.

I damklassen tog Linnea Jonsson, Norrtälje SS, ett tidigt grepp om segern. Hon kunde utöka ledningen genom hela loppet och vann med knappa två minuter före Marika Wagner, Mantra Sport. Tvåa i tävlingsklassen blev dock Åsa Larson, SPIF, då endast två av åtta tjejer valt tävlingsklass. Dessa två belönades även med första respektive andra plats i cupsammandraget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nästa lördag går duathlon-SM i Knivsta. Du kan fortfarande anmäla dig i motionsklass eller stafettklass, detta sker på tävlingsdagen. Därefter återstår endast höstens cupavslutning i Uppsala, där gäller MTB och offroadlöpning till skillnad från vårens landsvägsturné.

Publicerad: 2012-05-27

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson