Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Annerstedt och Wangel tävlade i helgen

I Antalya, Turkiet, körde Åsa Annersted sin andra tävling för säsongen och slutade på en fin 13:e plats. Per Wangel som kämpade mot 30 gradig hetta i WC tävlingen i Huatulco, Mexico, körde utan sadel de två sista cykelvarven tog sig i mål på en 45:e plats

Europa Cupen i Antalya var Annestedt på plats för att köra sin andra EC tävling för säsongen. Upp ur vattnet hamnade Åsa inledningsvis solo på cykeln, men lyckades efter 1,5 varv komma ikapp andra klungan. Oviljan i gruppen att jobba tillsamans gjorde att klungan inte lyckades komma ifatt den bortflyende förstagruppen. Under löpningen sprang Åsa förbi några tjejer och slutat på en 13:e placering, hennes främsta internationella placering hittills i Europa Cup sammanhang.

På World cup tävlingen i Huatulco darrade luften av hetta. Vattentemperaturen mätte 28,6 grader och i luften var det över 30 grader. Wangel gick upp ur vattnet i det som senare skulle bli andraklungan på cykeln. Halvvägs in i loppet körde Pers klunga ifatt huvudgruppen och en stor klunga bildades. I fronten hade fyra aktiva brutit sig loss från huvudgruppen. Ut på sjunde av totalt åtta varv gick Per sadel sönder och han tvingades cykla stående de sista varven. Wangel blev tvungen att släppa klungan och fick cykla solo in mot växling. Per bestämmde sig trots allt att ta sig i mål och slutade av förklarliga skäl långt efter täten.

Publicerad: 2012-05-07

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson