Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén är skadad

Lisa Nordén är skadad. En bristning i höger vad gör att Nordén hoppar av den andra VM-deltävlingen i San Diego 10 maj:

- OS-starten är inte i någon akut fara, säger förbundskaptenen Tomas Viker.

 

4 augusti jagar Lisa Nordén OS-medalj i triathlon. Men hennes förberedelser har nu fått sig en törn sedan hon drabbats av en bristning i högra vaden.
Nordén hade en liknande skada i november förra året, och nu slogs den upp i samband med en löptur i San Diego där hon var för att förbereda sig inför den kommande VM-deltävlingen.
- Med all sannolikhet innebär detta att Lisa måste vara väldigt försiktig med all träning som innehåller stötar de kommande veckorna. Behandlingen av vadmuskeln kommer att inledas i mitten av den här veckan. Planen är att öka på sim- och cykelträningen markant för att sedan gradvis smyga in löpträningen. En stor fördel med triathlon att man alltid kan träna något. Vi vet också att det finns en god crossovereffekt mellan grenarna, det vill säga att löpträningen kan påverkas positivt av cykel- och simträning. Löpning i vatten kommer också inkluderas i den dagliga träningen, säger förbundskaptenen Tomas Viker.

Vad innebär detta för Lisas chanser i OS?
- Det är klart att det inte är optimalt. Men som det ser ut nu är inte hennes OS-start i någon akut fara. Läker bristningen ihop på ett bra sätt kommer hon att kunna löpträna i god tid innan OS. Vad gäller tävlandet fram till OS innebär inte detta några stora förändringar, enda tävlingen vi redan nu vet att hon missar är den i San Diego 10 maj. Men vi hade inte planerat för några andra tävlingar i maj eller juni, säger Viker.

Publicerad: 2012-05-01

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson