Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Tuff simning när Lisa slutade 10:a i WC premiären

Lisa Nordén slutade på en 10:e plats i säsongspremiären i Mooloolaba. Vann loppet gjorde australiensiskan Erin Densham efter en grym avslutande löpning

Det var rejält blåsigt och vågigt när Lisa Nordén äntrade havet i ITU World Cup i Mooloolaba. De tuffa förhållandena under den inledande simningen gjorde det hela lite chansartat. Den normalt stabila Nordén fick ta emot smällar och kastades runt i det vågiga havet.

- I dag skulle man ha behövt träna i en torktummlare för att ha varit väl förberedd, skämtade en relativt tillfreds Nordén efter loppet.

Upp ur vattnet var Lisa ca 60 sekunder efter täten och befann sig i tredje cykelgruppen. Relativt snabbt var den andra gruppen infångad men jakten på den bortflyende förstagruppen var en tuffare uppgift att lösa. Den 9 tjejer starka förstagruppen fick snabbt igång ett bra samarbete som omöjliggjorde för de bakomvarande att komma ikapp. Ut på löpningen var Lisa ca 1 minut och 25 sekunder bakom tätgruppen.

- Jag försökte fokusera på min egen löpning och det kändes faktiskt helt okej där ute. Det är väldigt skönt att ha klarat av premären säger Lisa.

Efter ett väldisponerat lopp sprang så Lisa i mål med dagens 5:e snabbaste löptid på en sammanlagd 10:e plats.