Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Holmertz 2:a och Thorén 4:a i Aquathlon VM

Två svenskor stod på startlinjen när VM veckan i Beijing idag tjuvstartade med Aquathlon tävlingarna. Linnea Holmertz knep en silvermedalj i U23 klassen och Annie Thorén sprang i mål på en 4:e plats i juniorklassen.

Tävlingsdistansen var 2,5 km löpning-1km simning-2,5km löpning. Båda tjejerna var överens om att dagens tävling mest var ett led i förberedelsen inför lördagens triathlonlopp.

- Ett kul sätt att få en försmak av de tävlingsbanor som väntar på lördag, men även en chans att väcka kroppen efter den långa resan, säger tjejerna efter målgång.

Övriga svenska aktiva och ledare stod vid sidan och hejade på sina lagkamrater. På fredag är det dags för U23 killarna Joel Vikner och Per Wangel att äntra tävlingsbanan. På lördag kör Annie Thorén i damjuniorklassen (sprintdistans) samt Linnea Holmertz i U23 klassen. På söndag gör så slutligen Lisa Nordén entré på tävlingsbanan. Lisa som anlände till den svenska VM förläggningen i går något mörbultad efter sin seger i Hy-Vee triathlon och med en 25 timmars resa i kroppen.

 

För fullständiga resultat från Aquathlon VM i Beijing se här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-09-07

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson