Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Utmärkelser 2010

Svenska Triathlonförbundets utmärkelser infördes i 2001 och syftar till att lyfta fram personer och händelser som varit extra betydelsefulla för svensk triathlon.

Nedan presenteras mottagarna av 2010-års utmärkelser, samt de kriterier som styr tilldelningen av utmärkelserna. Utmärkelserna delades ut i samband med avslutningen på Svenska Triathlon Cupen.  

Mottagarna gratuleras hjärtligt!

 

Årets förening 2010 - Triathlon Väst

Utdelas till en förening som visat prov på mycket god gemenskap och som jobbat extra hårt för att få fram ungdomar, arrangerat tävlingar eller på annat sätt bidragit till en positiv utveckling av vår idrott.

Årets eldsjäl 2010- Börje Karlsson, speaker

Utdelas till en person som visat prov på brinnande engagemang och som genom kreativitet skapat extra goda förutsättningar för vår idrott.

Årets prestation 2010 - Lisa Nordén, VM guld

Utdelas till en person/lag eller förening som genomfört en stark prestation som är lite av det ovanliga.

Årets tävlingsledare 2010 - Urban Strömberg, Kalmar Triathlon


Utdelas till en person som genom sitt engagemang skapar extra bra förutsättningar för aktiva och funktionärer, samt för utvecklingen av vår idrott och/eller som arbetar aktivt för att dela med sig av sitt kunnande om arrangörskap.

Årets kvinnliga triathlet 2010 - Lisa Nordén, VM guld mm

Utdelas till den kvinnliga triathlet/duathlet som haft en mycket framgångsrik säsong och presterat framstående resultat, samt visat på prov gott sportsmannaskap.

Årets manliga triathlet 2010 - Jonas Djurback, EM 4:a

Utdelas till den manliga triathlet/duathlet som haft en mycket framgångsrik säsong och presterat framstående resultat, samt visat på prov gott sportsmannaskap.

Publicerad: 2011-08-26

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson