Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lyckad tävling för juniorerna i Tjeckien

Igår körde Matilda Andersson, Kasper Johansson och Johan Sarwe en Europa Cup tävling för juniorer i Tjeckiska Tábor. För Matildas del var det första tävlingen internationellt bortsett från Nordiska mästerskap medan Kasper och Sarwe har lite mer erfarenhet av internationell konkurrans.

Målet för samtliga, förutom det underliggande syftet att skaffa mer erfarenhet, var att känna att de var med i loppet. Detta innebär mer konkret att få till en bra simning, en snabb växling, hamna i en klunga där de sitter med bekvämt och sedan göra en andra bra växling.

Tävlingsbanan kan sammanfattas med plutonstart, ett simvarv med våtdräkt, en ordentlig stentrappa följt av 150 meters uppförslöpning till växlingsområdet, två varv på cyklingen med en del kurvor vid varvning och en vändpunkt längre ut och sedan tre löpvarv på en hyfsat snäll bana förutom en längre stigning.

 

Kasper fick till en riktigt bra start, kunde simma ostört de första hundra metrarna och genomförde hela simningen väl. Johan fick känna på de hårda tagen i början men kom sedan in i en bra rytm. Både Kasper och Johan hamnade i en stor klunga på cyklingen på ungefär tjugo man med ett par mindre klungor framför. Johan gjorde en grym andra växling, kom in som två i sin grupp efter cyklingen och var först ut på löpningen och höll sedan ihop loppet väl och slutade på en 24:e plats i det femtio man starka startfältet. Kasper som har haft problem med ett lår tog sig igenom löpningen och sprang in som 41:a men kunde ändå känna sig nöjd med dagen med tanke på förutsättningen.

 

Matilda kom upp som elva ur vattnet och fick jobba hårt i början av cyklingen för att komma med andra klungan om tio tjejer där hon sedan kunde ligga bekvämt. Framför hennes klunga låg två tjejer i en trygg ledning och bakåt var det en lång lucka. Löpningen genomfördes jämnt och stabilt och det var en mycket glad och nöjd Matilda som sprang i mål.

 

För fullständiga resultat se här Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2011-08-01

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i