Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Senior Elitmiljö

Dala Sports academy logga

Dala Sports Academy Triathlon (DSA)

Dala Sports Academy Elit-triathlon är Sveriges främsta eftergymnasiala elitmiljö för triathleter. På DSA-Elit har du möjlighet att kombinera din elitsatsning med antingen högskolestudier, deltidsjobb eller satsa på idrotten heltid. Unikt med oss är att du alltså inte måste kombinera din idrott med studier.

Triathleterna i träningsgruppen är en blandning av nationell elit eller strax under, men har stor utvecklingspotential och en tydlig målsättning att nå nationell/internationell elit. Gemensamt för alla aktiva i gruppen är att de har ett stort driv och en tydlig målbild som vi varje dag strävar mot att komma närmare. Vi har en bra träningskultur där vi lyfter varandra till att ta nästa steg.

Träningen planeras, genomförs och utvärderas i tät kontakt mellan tränaren och den aktiva. Engagemang, nyfikenhet, driv, noggrannhet, kunskap och erfarenhet genomlyser verksamheten och den dagliga träningen.

Inomhusarenor i såväl simning, cykel och löpning säkerställer högkvalitativ träning året runt. På Lugnetområdet och ett stenkast från Högskolan Dalarnas campus ligger vår simhall med 25m bassäng inomhus samt 50m utebassäng. Även obegränsat med leder för löpning i skogen, 400m löparbana utomhus, 200m löparbana inomhus och gym finns på området.
Cykelträning genomför vi i ett kuperat, fint och lågt trafikerat landskap, i Sveriges enda velodrom eller på testcyklar. Lugnet är navet i vår verksamhet och här är det nära till allt.

Idag finns omkring 100 aktiva i miljön fördelat på idrotterna triathlon, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och cykel. Sedan starten 1985 har aktiva som varit i miljön tagit över 220 medaljer på EM, VM och OS.

Exempel på framgångsrika triathleter som tillhör eller har tillhört miljön:
Ludwig Fleetwood, Marie Carlsson, Malin Cederberg, Jenny Nilsson, Oskar Djärv, Per Wangel, Åsa Annerstedt, K-J Danielsson, Jonas Djurback.

Är du nyfiken på hur verksamheten fungerar?
Välkommen att kontakta tränare:
Annie Andersson
Email: annie.andersson@hagstromska.se

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

Medlem i