Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Våra ledare

Teamet som ska följa med på Playitaslägret den 27 november kommer från olika bakgrunder och bidrar var och en till att skapa en helhet för er som vill delta. Vi törs lova en fantastisk upplevelse.

Åsa Annerstedt heter jag och arbetar som idrottskonsulent på Svenska Triathlonförbundet. Bor i Sundborn och har en bakgrund inom triathlon på internationell nivå (sprint och olympisk distans), swimrun (vinnare av Ö till Ö 2009, 2010 och 2011) och öppet vattensimning (vinnare av Vansbrosimningen 2016). Jag har främst coachat inom simning men även som personlig tränare för swimrun och triathlon. På Playitas kommer jag främst stå på bassängkanten och se till att ni verkligen får bra teknikträning, men även finnas i det öppna vattnet. Hoppas vi ses!

Jeff has worn almost every hat there is in Triathlon - athlete, coach, team manager, volunteer, club administrator, race director, and fan!

Originally from New Zealand, he now lives in Sweden and continues to enjoy all aspects of Triathlon. With more than 30 years experience in this sport, racing every distance from Sprint to Ironman, he has been an active club member, club administrator, event volunteer, and team manager for multiple world championship events around the world with Triathlon NZ teams.

As a coach Jeff has coached athletes of all abilities from beginner to experienced, and has a particular passion for the age group athlete balancing a busy family life, work life, and social life. Having fun with this sport is paramount.

Foto: John Hansson

Mikael Fredriksson, före detta parasimmare med meriter från EM, VM och Paralympics. Under min aktiva karriär så har jag tagit 10 medaljer vid EM och VM och slagit 9 st världsrekord. Min tränarkarriär började med att jag var hjälptränare i Lindesbergs simsällskap som 15-åring. Jag har även varit coach eller assisterande coach i 17 år och coachat allt i från totala nybörjare som vill lära sig crawla, skådespelare och landslags aktiva i både Sverige och Finland.

Camilla Oldberg heter jag och arbetar som projektledare med fokus paratriathlon på Svenska Triathlonförbundet. Mig träffar du på löppassen och jag kommer även att hålla i pass med fokus på styrka och rörlighet. Vi ses!

Henrik är en erfaren motionär som fortfarande minns hur det var att vara ny inom triathlon. Sedan debuten på olympisk motion i Hallstahammar 2017 har han under de senaste sju säsongerna genomfört dussintals tävlingar och rena motionslopp på allt från sprint- till Ironmandistans. Henrik är en van ledare inom ett flertal sporter och har lång erfarenhet av att stötta idrottare med varierande ambitionsnivå, ålder och erfarenhet.

Vid sprint-VM i Hamburg i somras ansvarade han för det svenska Age-Grouplandslaget.

Patrik Ericsson - jag har en bakgrund som simmare och cyklist på elitnivå. Numera är triathlon som gäller, både för mig själv och när jag är guide åt en blind man. Jag har varit på Playitas X antal gånger som ledare på förbundets olika läger. Till vardags jobbar jag med coaching, tränaruppdrag och halvtid på ett cykelmärke.

Johanna har ett förflutet inom förbundet under 15 år i olika roller och vill nu vara med och bidra till att ta dig som deltagare vidare på din resa med idrotten triathlon. ”Alla som vågar pröva kan genomföra ett triathlon”. Johanna har Växjö som utgångspunkt, är genuint nyfiken av vad som motiverar olika individer och hur man går tillväga för att nå sina mål.

Publicerad: 2023-09-07

Senast uppdaterad: 2023-09-07

Författare: Henrik Jansson

Sponsorer

Medlem i