Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tävlingslicens

Vill du köra triathlon i tävlingsklass? Då behöver du först vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet, därefter löser du licens enligt nedan.

För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

Om licensen år 2024:

A-licens (18 år och uppåt, född 2006 och äldre): 350 kr/år (giltig 1 januari-31 december)
B-licens (upp t.o.m. 17 år, född 2007 och yngre): 200 kr/år (giltig 1 januari-31 december)
Endagslicens: 200 kr/tävling. Endagslicens kan endast lösas för en specifik tävling i Sverige.

I samarbete med MittLopp registerar du din Tävlingslicens.

Licensen köper du här >>> (klickbar länk) Länk till annan webbplats.


Licensen är personlig och angiven e-postadress måste vara unik. När du erlagt betalning kommer du få ett kvitto och länk till ditt licensbevis med ditt nya licensnummer (nytt nummer varje år). Om du ska tävla på en internationell tävling, kom ihåg att du ska visa upp ditt licensbevis vid nummerlappsutlämningen. Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar räknas som internationella tävlingar, så på dessa behöver du visa upp ditt licensbevis. Saknar du ditt kvitto/licensbevis begär ut ett nytt på https://mittlopp.se/Kvitto/GetReciept.aspx Länk till annan webbplats. eller maila info@svensktriathlon.org

Det går även att lösa licens som tillval i samband med anmälan till tävling som använder MittLopp. Om du har aktiv Tävlingslicens för innevarande år och anmäler dig till Tävlingsklass i något lopp via MittLopp känner systemet av det och fyller i ditt licensnumret automatiskt vid anmälan.

Erbjudande

Endast till dig som löst helårslicens 2024:

Pain Free Power Länk till annan webbplats.
Genom partnerskap mellan Svenska Triathlonförbundet och Pain Free Power öppnas nya möjligheter för svenska triathleter och cyklister att maximera sin potential. Med Pain Free Powers expertis och avancerade teknologi kan svenska idrottare förvänta sig att få den bästa möjliga bikefit för att optimera sina resultat och uppnå sina mål på väg, terräng och under triathlontävlingar. Pain Free Power erbjuder atleter med helårslicens 15% rabatt!

Omius Länk till annan webbplats.
Du kanske har sett OMIUS-kylband på många av de bästa proffsen och AG-utövarna under tävlingar, inklusive Ironman World Championships i Nice och Kona, samt World Triathlon Grand Final-events. Vi är glada att vara en av deras utvalda partners för 2024. Detta samarbete är en fantastisk möjlighet för oss att erbjuda det bästa inom kylteknologi och prestationsförbättring. OMIUS erbjuder alla atleter med helårslicens 20% rabatt!

THEMAGIC5 Länk till annan webbplats.
Vi är mycket glada över att kunna presentera vårt samarbete med THEMAGIC5 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och de exklusiva rabatter vi nu kan erbjuda svenska triathleter. THEMAGIC5 erbjuder specialanpassade simglasögon gjorda för att passa varje persons unika ansiktskontur. Tillsammans med THEMAGIC5 erbjuder vi alla atleter med helårslicens 30-50% rabatt. Läs mer här >>>.

UMARA Länk till annan webbplats.
Svenska Triathlonförbundet har med stor entusiasm ingått ett samarbete med Umara, ett ledande företag inom nutrition och kosttillskott för uthållighetsidrottare. En höjdpunkt i samarbetet är att Umara kommer att tillhandahålla sportdrycken vid Stockholm Triathlon, Länk till annan webbplats. vilket säkerställer att deltagarna får tillgång till optimal energi under hela tävlingen. Alla triathleter med helårslicens får exklusiva rabatter på hela Umaras sortiment.

Som licensierad (helårslicens) får du tillgång till alla erbjudanden i ett separat mailutskick. Kontakta STF kansli om du inte fått det; info@svensktriathlon.org

Försäkring

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM Länk till annan webbplats. vid organiserad träning och tävling, samt under direkt färd till eller från dessa aktiviteter. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av STF ( = alla arrangemang i tävlingskalendern).

Försäkringen omfattar i stort:

  • Invaliditetsersättning
  • Dödsfallsersättning
  • Kristerapi
  • Tandskadekostnader
  • Akutersättning

Riksidrottsförbundet (RF) har också en grundförsäkring Länk till annan webbplats. för ideella ledare och funktionärer. Den gäller dock inte när arrangören är en organisation utanför RF, exempelvis ett bolag. I sådant fall, kontakta ert försäkringsbolag som arrangör för annat alternativ.

Gruppregistering
För föreningar som registrerar licensen för sina medlemmar finns gruppregistering. Ladda ner licensmall här > > > Excel, 10.4 kB.. Föreningen mailar ifylld mall till info@svensktriathlon.org vid gruppregistrering och STF ställer ut en faktura till föreningen.

Vid frågor kontakta:

STF Kansli

e-post: info@svensktriathlon.org
tel: 031-726 61 86

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-06-07

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i