Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Utbildning

Utbildning: Tillgänlighet på idrottsanläggningar

Utbildning syftar till att ge grundläggande kunskaper om tillgänglighet på idrottsanläggningar. I utbildningen får du kunskaper om vad tillgänglighet och universell utformning innebär.

Du får med dig konkreta tips genom goda exempel för att göra idrotten tillgängliga för så många som möjligt, med fokus på Parasport Sveriges målgrupper.

Utbildningen kommer innehålla rena föreläsningsdelar, filmvisning samt gruppdiskussioner och övningar. Under utbildningens 3 timmar förväntas du delta aktivt i alla moment.

Utbildningen genomförs av Parasport Sverige inom ramen för projektet ParaMe.

Utbildning: Ett gott bemötande

Utbildningen syftar till att bidra med kunskap om vad som är ett gott bemötande. I utbildningen lyfts viktiga frågeställningar, med målet att ge dig som deltar ökade insikter och kunskaper om hur man med ett gott bemötande kan skapa förutsättningar för ökad inkludering och delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Tillsammans reflekterar vi kring hur vi relaterar till varandra och använder oss av konkreta exempel som samtalsverktyg.

Utbildningen kommer innehålla rena föreläsningsdelar, filmvisning samt gruppdiskussioner och övningar. Under utbildningens 3 timmar förväntas du delta aktivt i alla moment.

Utbildningen genomförs av Parasport Sverige inom ramen för projektet ParaMe

Vi vill tipsa om läsvärt material manual för tillgänglighet >>> Länk till annan webbplats.

Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med funktionsnedsättning

Tillsammans med Parasport Sverige har SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet tagit fram ett utbildningsmaterial i syfte att stödja och vägleda tränare i en idrottsförening som möter idrottare som har en funktionsnedsättning. Utbildningmaterialet innehåller allt från träning och tävling, förklaring av begrepp och normer samt reflektionsfrågor och reflektionsmaterial för att du eller ni i er förening ska på bästa sätt ta till er av innehållet.

Till utbildningsmaterialet >>> Länk till annan webbplats.

En bild

Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Författare: STF Kansli

Sponsorer

Medlem i