Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Skolsamverkan Triathlon i Motala

skolsamverkan

I Motala har Klubb Team LeWa Sport tillsammans med RF-SISU Östergötland och Smedsbyskolan arrangerat en Triathlon-skola för elever från förskola till klass 6. Över 40 elever deltog i finalen. Så här gick det till...

Löpning och cykling

Klubb Team LeWa Sport och Smedsbyskolan ordnade en första träff för grovplanering. Det beslutades om tre tillfällen/dagar som föreningen skulle vara på skolan med triathlonledare och hålla i utbildning.

Vid första tillfället var det löpning som stod på programmet, Klubb Team LeWa Sport hade fyra ledare samt några funktionärer på plats. Aktiviteten startade kl. 09:00 och höll på till kl.14:00, uppdelat i 45 minuterspass. Deltagare i olika åldrar, från förskoleklass upp till årskurs 6 var med och testade. Vid andra tillfället var det cykel på programmet och det var samma tider och målgrupper.

skolsamverkan

Den stora finalen

Vid det tredje tillfället arrangerade klubben den stora finalen då ungdomarna i årskurs 5 och 6 fick samlas vid klubbstugan i Rossnäs för att genomföra ett helt triathlonlopp. Distansen var kort och det var området som fick avgöra de olika sträckorna eftersom säkerheten var viktigast. Starten gick i vattnet och efter sim-momentet fick deltagarna springa ca 100 meter till växlingsområdet för att växla till cykel, för att edan avsluta med löpning. Efter målgång fick samtliga deltagare en vattenflaska och en liten kexchoklad. Det var 24 stycken elever från årskurs 5, och 17 elever från årskurs 6 som deltog.

Team LeWa Sport hade ordnat ett högtalarsystem och en speaker gjorde intervjuer med deltagarna. Musik spelades under bägge loppen, allt för att likna en tävling, och för att höja stämningen.

skolsamverkan

Ett väldigt lyckat projekt

Projektet med skolsamverkan var väldigt lyckat och uppskattat.

Tack till Klubb Team LeWa Sport och ledarna Frida Nöu, Hanna Andren, Josephine Naylor, Matilda Nilsson, Uwe Braatz, Lena Söderqvist och Fredrik Larsson sp, som genomförde detta projekt tillsammans med Smedsbyskolan i Motala!

Skolsamverkan

Vid frågor kontakta:

Åsa Annerstedt

Idrottskonsulent

e-post: asa.annerstedt@svensktriathlon.org
tel: 0702-31 61 48

Publicerad: 2024-06-26

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Författare: Lena Larje

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i