Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Första deltävlingen i Nordic Triathlon Cup

nordic triathlon cup

Nordic Triathlon Cup består av tre spännande tävlingar utspridda över sommaren och hösten. Den första deltävlingen genomfördes i lördags, den 8 juni, i Vaanta, Finland.

nordic triathlon cup

Sex juniorer/ungdomar från Sverige deltog

Sex juniorer/ungdomar från Sverige deltog i supersprint. Först ut var herrjuniorerna Leon Dahlin (Dalregementets IF Triathlon) och David Tylén (IKHP Huskvarna). Det var ett bra race där grabbarna slutade på 4:e respektive 13:e plats i juniorklassen. Leon fick sedan ladda om inför stafetten som gick senare samma dag.

I ungdomsklassen representerades Sverige av Anton Karlsson (Väsby SS Triathlon) och August Siverskog (Julita Triathlon). Grabbarna visade verkligen vad de gick för! Anton tog andraplatsen och August tredjeplatsen. August fick sedan, precis som Leon, ladda om inför stafetten.

Nordic triathlon cup

Foto: Vanta Triathlon

Damer junior och stafett

På damsidan stod Alma Bergqvist (IFK Sala), nybliven SM-tvåa, för den största bedriften i Finland och vann juniorklassen! Anna Söderqvist (Team Lewa Sport) slutade på en fin fjärdeplats. Båda tjejerna var sedan med i juniorlaget som körde stafetten på eftermiddagen.

Efter några timmars återhämtning var det alltså dags för stafett där Leon, Alma, August och Anna, i den ordningen, representerade Sverige. De slutade på en fin andraplats i juniorstafetten.

Nordic cup

Foto: Vanta triathlon

Nordic triathlon Cup

Den nya Nordic Triathlon Cupen är ett samarbete mellan de nordiska förbunden och ger triathleter möjlighet att tävla i säkra miljöer med hög tävlingsnivå samtidigt som de stärker de befintliga banden mellan de nordiska triathlonförbunden. Detta initiativ är en fortsättning på den goda traditionen av samarbete inom ungdoms- och juniortriathlon.

nordic cup

Nästa Nordic Triathlon Cup

Nästa Nordic Triathlon Cup är den 27 juli i Otepää, Estland och avslutas med finalen den 14 september i Danmark. Läs mer om Nordic triathlon Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Se resultat här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se mer bilder på Vanta Triathlons webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-06-12

Senast uppdaterad: 2024-06-12

Författare: Lena Larje

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i