Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Fantastisk prestation av Tilda Månsson i Samarkand

Tilda Samarkand

Foto: Hampus Månsson

Tilda Månsson kom trea på lördagens världscuptävling i Uzbekistan. I Slovakien avgjordes Challenge The Championship på söndagen och där tog Anna Bergsten en tredjeplats och Jesper Svensson en åttonde plats i medeldistans.

Tilda Månsson

Tilda Månsson från Väsby SS Triathlon stod för ännu en fantastisk prestation på världscupen i Samarkand, Uzbekistan där hon slutade på tredje plats efter en avslutande löpning där Tilda plockade position efter position.

Distansen var Olympisk med 1,5 km simning följt av 40 km cykling och 10 km löpning. Tilda låg på 15.e plats efter simningen och hamnade i andra klungan på cyklingen. När löpningen inleddes var avståndet till ledartrion ca 2,5 minut. Tilda flög fram på löpbanan och avancerade snabbt till en tredjeplats som stod sig till mållinjen, blott 19 sekunder efter segraren Lena Meissner, Tyskland. Vilken prestation! Jessica Fullagar, Storbritannien, blev tvåa.

Tilda cykel Samarkand

Foto: World Triathlon

Tilda pallen samarkand

Foto: Hampus Månsson

Taktiken höll

Tilda berättar efter loppet om att hon var taktisk på cyklingen för att spara på benen och att hon fann en bra rytm på löpningen trots krampkänningar i benet. Tilda hyllar också sin pappa som levererade en cykel inför tävlingen och sin bror och tränare Hampus Månsson som funnits på plats för Tilda under en längre tid med resor och tävlingar i Asien.

I söndags landade Tilda på Arlanda och nu fortsätter träningen på hemmaplan. Hon uppvaktades av Svenska Triathlonförbundet genom Åsa Miemois styrelseledamot. Stort grattis Tilda Månsson från oss alla!

Efter helgens tävling är Tilda rankad 45:a i World Triathlon Individual Olympic Qualification Ranking Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har därmed goda möjligheter till en OS-plats. Se alla resultat på world Triathlons webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tilda Arlanda

Challenge Family

är triathlontävlingar i medel- och långdistans som årligen hålls i 27 olika länder världen över.

Anna Bergsten

I söndags var det dags för Anna Bergsten att sätta på sig nummerlappen igen. i Challenge Samorin, Slovakien, The Championship!! Distansen var medeldistans och Anna slutade på en fin tredje plats. Bra jobbat Anna! Resultaten ser du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anna Slovakien

Foto: Challenge

Jesper Svensson

Även Jesper Svensson tävlade I söndagens tävling Challenge the Championship, medeldistans. Jesper slutade på en åttonde plats. Heja Jesper! Här ser du herrarnas resultatlista. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jesper Svensson

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-05-20

Senast uppdaterad: 2024-05-20

Författare: Lena Larje

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i