Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Helgens svenska tävlingsresultat

sara svensk IM mallorca

Pallplats för Sara Svensk på Ironman 70.3 på Mallorca och tufft motstånd av olika slag mötte övriga svenskar i Caorle, Italien och Yokohama, Japan

Sara Svensk på pallen i IM 70.3 Mallorca

Sara Svensk gjorde en otroligt fin comeback på Zafiro Ironman 70.3 Alcúdia-Mallorca där hon slutade trea efter Emma Pallant-Browne och Laura Philipp. Härligt att se Sara ute på tävlingsarenan igen. Grattis!

Här finns resultaten från tävlingen >>> Länk till annan webbplats.

sara Svensk IM

Foto: Ironmantrispain

Tilda Månsson fick tekniska problem i Japan

I Yokohama, Japan, där Tilda Månsson befann sig var det dags att gå upp mot den yppersta världseliten i World Triathlon Championship Series (VM-serien) på olympisk distans. Efter att ha gjort en superfin simning som avslutades med placeringen 25 sekunder efter ledaren var dock det roliga slut. Tilda fick mekaniska problem med cykeln, en trasig sadelstolpe, som ledde till en DNF (Did Not Finish) denna gång, men formen är bra och fler tävlingar kommer!

Nästa tävling för Tilda blir världscup Länk till annan webbplats. i Samarkand Uzbekistan den 18 maj.

vinnare Tilda

Foto: Worldtriathlon

Tufft motstånd i Caorle, Italien

I Caorle, Italien, hade vi ett stort gäng svenskar på plats. Bland annat den nyblivne svenska mästaren i Duathlon, Oscar Lilja, som tillsammans med Paul Frayon och Klara Hofer Mattsson gjorde debut i Europacupen. Det var en bra dag att testa sina krafter mot internationellt motstånd och de mötte ett tufft motstånd och stenhård racing på seniornivå. Många lärdomar tas med hem och nu fortsätter träningen på hemmaplan.

På plats i Caorle fanns även Leon Dahlin som gjorde ett bra race med en ruskigt snabb T1 och Hanna Månsson som var fantastiskt bra i sin semifinal och plockade många placeringar på löpningen.

Här finns resultaten från tävlingen
Senior >>> Länk till annan webbplats.
Junior >>> Länk till annan webbplats.

caorle

fr.v Leon Dahlin, Oscar Lilja, Paul Frayon, Hanna Månsson, Klara Hofer Mattsson

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-05-14

Senast uppdaterad: 2024-05-14

Författare: Lena Larje