Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

SM Arlandastad Duathlon 2024

Arlanda duathlon

Foto: John Hansson

Den 1 maj startade årets tävlingssäsong med SM i Duathlon, som dessutom är den första deltävlingen i Svenska Triathloncupen 2024. Arrangörer för helgen var Väsby SS Triathlon, och tävlingen Arlandastad Duathlon genomfördes i strålande sol och med laddade deltagare.

SM sprintdistans i Duathlon

  • 5 km löpning
  • 20 km cykel
  • 2,5 km löpning
duathlon

Foto: John Hansson

SM Duathlon senior herr

På herrsidan var det en jämn fajt från första löpsteget mellan Oscar Lilja, Paul Frayon, Leon Dahlin och Albert Askengren. De följdes åt genom hela loppet men till slut var det Oskar Lilja som tog de snabbaste löpstegen. Stort Grattis!

  1. Oscar Lilja, Terrible Tuesday Athletic Club
  2. Paul Frayon, Terrible Tuesday Athletic Club
  3. Leon Dahlin, Dalregementets IF
duathlon2

Foto: John Hansson

SM Duathlon senior dam

På damsidan var det inte riktig lika jämnt mellan tjejerna. Ganska tidigt tog Ella Ohlsson grep om loppet gentemot övriga svenskor. Motståndet kom i stället från Helena Knaapi, Finland, som efter en stark cykling var i kapp Ella. På den sista löpsträckan sprang Helena aningen fortare än Ella och tog segern i damklassen. SM-guldet är dock Ella Ohlssons.

  1. Ella Ohlsson, Stöcke TS Järnet
  2. Hanna Månsson, Väsby SS Triathlon
  3. Ida Wikman, Dalregementets IF
duathlon arlanda

Foto: Mats Lagerberg

Tävlingsbanan

Tävlingen gick alltså på Arlanda testtrack 2 som i vanliga fall är en asfalterad racingbana för motortrafik. Banan innehåller både raksträckor och svepande kurvor. Herrar och damer startade samtidigt i samtliga klasser, och för cyklingen var drafting tillåten.

Övriga klasser

Övriga SM klasser var JSM junior 18-19 år och USM ungdom 16-17 år. Sen tävlade Age Group Masters på Riksmästerskap (RM), Sprint vuxna motion och stafett, Sprint Para motion och Tri4fun barn 6+ och 9-15 år. Det var även en tävlingsklass i supersprint för pojk/flick 14-15 år. Vi fick se massor av fina prestationer och resultat i samtliga klasser.

duathlon6

Foto: Mats Lagerberg

duathlon3

Foto: John Hansson

Duathlon4

Foto: John Hansson

Vid frågor kontakta:

Lena Larje

Kommunikationsansvarig och föreningsutvecklare

e-post: lena.larje@svensktriathlon.org
tel: 0766-24 01 78

Publicerad: 2024-05-02

Senast uppdaterad: 2024-05-03

Författare: Lena Larje