Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svensk succé vid VM på Ibiza

Sara Svensk tog under söndagen VM-silver i långdistans på Ibiza efter ett starkt lopp i den tuffa konkurrensen. Även utanför elitklassen skördades en stor framgång för Team Sweden Triathlon i form av ett guld för Kerstin Mogull i Age Group 60-64 år.

World Triathlon Multisport Championships på Ibiza blev en veritabel succe för svensk triathlon, där det svenska laget till sist tog hem fem medaljer; Två guld (Oscar Lilja) och ett brons (Noah Petersson) i juniorklasserna, ett Age-groupguld (Kerstin Mogull) och som krona på verket ett silver i elitklassen för Sara Svensk.

Foto: World Triathlon

Efter guldet i åldersklassen för 60 - 64-åringar sade Kerstin Mogull: "Jag är så glad för resultatet! Det var en utmanande bana som krävde mycket pannben. Jag var med om en allvarlig cykelkrasch i St George i fjol, så dagens lopp blev väldigt bra för självförtroendet också. Det var verkligen kul att träffa alla svenska triathleter efter mitt byte från Team GB till Team Sweden och jag ser så mycket fram emot att vara med och bidra till svensk triathlon framöver. Det var också väldigt trevligt att ha stöd på plats från förbundet i form av Jeff. Jag ser så mycket fram emot att se laget utvecklas de närmaste åren."

Länk till resultat >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-05-10

Senast uppdaterad: 2023-05-10

Författare: Henrik Jansson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i