Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Alla Svenska Mästerskap 2023

Sista mästerskapstävlingen 2023 är nu på plats och vi kan presentera datum och ort för SM/RM 2023 på Olympisk distans. Svenska mästare och Riksmästare på denna distans kommer koras vid Vadstena Triathlon den 26:e augusti.

"Vadstena Triathlon är stolta och glada över att för andra året i rad få chansen att förutom vår folkfest för motionärerna, även inkludera tävlingsklasserna SM, RM och Svenska Cupen, ett fint kvitto på vår satsning”, säger Martin Bengtsson från MB Sport & Event AB som är arrangör av eventet som genomförs tillsammans med Svenska Triathlonförbundet.

“Inramningen vid Vadstena Triathlon är unik, en publikvänlig tävlingsarena med fantastiska förutsättningar för ett toppenarrangemang för både aktiva och publik - en folkfest”, säger Henrik Jansson, Kommunikationsansvarig på Svenska Triathlonförbundet. Genom tidigare erfarenhet finns möjligheten att göra årets tävling ännu bättre för både tävlande och publik.

Markus Lindberg, Kultur- och Fritidsstrateg på Vadstena kommun ser positivt på det kommande eventet: - “Vadstena Triathlon är en folkfest som engagerar många och att nu också kunna genomföra en högklassig SM-tävling är extra kul, inte minst eftersom staden utgör en fantastisk miljö för tävlingen. Vi ser med stor glädje fram emot evenemanget och hoppas att det ska ge positiv uppmärksamhet till Vadstena och gynna föreningsliv och besöksnäring”. Arrangören hälsar: - “Varmt välkomna till Vadstena Slott den 26 augusti".

Som tidigare kommunicerats har SM-stafetten flyttats från Umeå till Hallsta och 2023 års Svenska Mästerskap och Riksmästerskap avgörs vid följande arrangemang:

RM Sprintdistans & SM-Stafett - Hallsta Triathlon 27-28/5

SM Sprintdistans (ungdom, junior, senior, para) - SM-veckan i Umeå 29/6

SM/RM Medeldistans - Challenge Vansbro 1/7

SM/RM Olympisk distans - Vadstena Triathlon 26/8

Vi är extra glada att efter beslut vid förbundets årsmöte kunna arrangera vårt första Svenska Mästerskap i Paratriathlon! Detta kommer att ske i Umeå under SM-veckan, samma dag och på samma distans som tidigare annonserat mästerskap på sprintdistans.

Länk till säsongens tävlingskalender hittar du HÄR >>>

Svensk Triathlon - Världens Bästa

Publicerad: 2023-04-14

Senast uppdaterad: 2023-04-17

Författare: STF Kansli