Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svensk Triathlon söker medarbetare

Svenska Triathlonförbundet tar nya tag och söker tre nya medarbetare som vill vara med och utveckla Svensk Triathlon. Vi behöver komplettera vårt team med en Kommunikatör & Marknadskoordinator, en Idrottskonsulent och en Sportchef.

Att få arbeta med idrott och bidra till att skapa glädje är toppen. Vi brinner för att göra det mesta och bästa av just triathlon i alla lägen, ung som gammal, bredd och elit - alla är välkomna på sina villkor oavsett nivå. Våra ledord är Gemenskap - Hänsyn - Engagemang, dessa tillsammans med vårt strategidokument Svensk Triathlon 2028 framtaget tillsammans med våra medlemsföreningar är det som genomsyrar vårt arbete.

För att vara med och bidra i arbetet med våra mål och barriärbrytande visioner på ett bra sätt behöver du som individ vara driven och känna tillfredsställelse i att få kombinera självständigt arbete med perioder av tätt samarbete med både kollegor, ideellt engagerade krafter och externa kontakter. Vi följer upp arbetet med våra mål strukturerat, samtidigt som du ibland behöver hitta kreativa lösningar här och nu - detta går utmärkt att kombinera om du frågar oss, men ställer krav på den kommunikativa förmågan hos alla i teamet.

Kommunikatör & Marknadskoordinator
Vårt nav för kommunikation och marknadskoordinering i förbundet med tyngdpunkt på kommunikation. Strategiskt arbetar du med aktiviteter som tar oss mot våra mål och visioner och mer operativt är det du som ser till att våra sociala medier förmedlar det material och den känsla vi vill skapa. Vår hemsida ska vara en källa till information och en guide till Svensk Triathlon och vad som är på gång. Vi kommunicerar kontinuerligt med våra medlemsföreningar och vår community. I vårt projekt “Triathlon för alla”, ett treårigt projekt (2021-2023) med syfte att inkludera personer med funktionsnedsättningar i ordinarie triathlonverksamhet spelar du en viktig roll i att sprida kunskap kring paratriathlon. Sammanfattningsvis - du är vår röst och har ditt öra mot rälsen i vår community, hos våra partners och du ser till att Svensk Triathlon håller rätt ton.

Idrottskonsulent
För dig står Barn & Ungdom, Bredd & Motion och våra medlemsföreningar i centrum och du är alltid redo att prata idéer hur vi kan få fler i rörelse oftare kopplat till triathlon. Du kommer arbeta med verksamhetsutveckling i hela vårt avlånga land och till din hjälp har du RF-SISUs konsulenter. I din roll är du ett tryggt stöd och bollplank till våra föreningar när det gäller föreningsutveckling, ledarskap och träning i föreningars regi. Vår idrott har utvecklingspotential och en viktig del i ditt arbete är att utöka vår familj av medlemsföreningar. Sommaren är vår högsäsong för olika typer av sammankomster, det kan vara ett prova på arrangemang eller en tävling men vi har aktiviteter året om i form av ledar/tränar utbildningar och läger runt om i Sverige och på sydligare breddgrader. Att arbeta som idrottskonsulent hos oss är en fantastisk möjlighet för den som har drivet och gillar att ta ansvar - du får testa dina idéer skarpt, utvärdera och förbättra för att sen testa igen. Vi ser fram emot att höra hur du skulle ta dig an våra mål och visioner om du blir vår kollega.

Sportchef
Att vara Sportchef på Svenska Triathlonförbundet innebär att du är ansvarig för vår elitverksamhet vilket innefattar bl a. våra landslagsaktiva, verksamheten i våra elitmiljöer och de tränare och aktiva som vistas i dessa miljöer. För att vara den vi söker tror vi att du är en erfaren ledare med förståelse för elitidrott och vägen dit. Din uppgift är att leda vårt team av tränare på ett sätt som gör vår elitverksamhet stark, inkluderande och välmående. I din roll agerar du förbundskapten och är den som tar ut aktiva till olika landslagsaktiviteter i samråd med tränarna. Vi sätter stort värde på samarbetet mellan alla delar i vår elitverksamhet och som Sportchef är du en stark kommunikatör som sömlöst växlar mellan att vara inlyssnande och tydlig med en förmåga att skapa ett klimat där man känner sig delaktig och vill ta ansvar - vara med och bidra till Svensk Triathlon på de sätt man kan. Tjänsten innebär en del resor i samband med tävlingar både nationellt och internationellt. Vill du vara med och skapa Svensk Triathlon - Världens Bästa?

Gemensamma behov av erfarenheter och kompetenser för alla tre tjänsterna:

- Erfarenhet av idrott och föreningsliv (praktisk och teoretisk)

- Se styrkan i att sätta, följa upp och utvärdera mål och förstå vikten av kommunikation

- Gilla att tänka utanför boxen och ha pannben och mod att driva saker i mål

- Vara en teamplayer

- B-körkort

Alla tre tjänsterna är heltidstjänster. Sportchef tjänsten är en tillsvidareanställning och för övriga två tjänster erbjuder vi projektanställning med möjlighet till ev. fast anställning. Samtliga tjänster innebär resor och ibland helgarbete.

Välkommen med din ansökan som mailas till johanna.green@svensktriathlon.org
Skriv tjänsten du söker i ämnesraden.

Sista ansökningsdatum är 2023-01-31 men om du är intresserad, vänta inte med att skicka in din ansökan då intervjuer sker kontinuerligt och tjänsterna kan komma att tillsättas tidigare.

Har du frågor, kontakta:

Johanna Green

Tf. Kanslichef

Publicerad: 2023-01-02

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: STF Kansli

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i