Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Resultat Abu Dhabi

En intensiv tävlingsdag är över i World Triathlon Championship Finals i Abu Dhabi - årets sista stora tävling, kronjuvelen i World Triathlon's tävlingskalender.

Det blev inga juveler att ta med hem, men många värdefulla erfarenheter och ett sug att tävla med världseliten igen.

När starten gick för herrarnas U23 lopp låg vattnet som en spegel innan det förvandlades till ett kaotiskt virvlande, skummande -  precis som det ska när startfältet lämnat pontonen. Andreas Carlsson Länk till annan webbplats.och Daniel Nöu Länk till annan webbplats.befann sig på olika delar av pontonen när de dök i och upp ur vattnet kom Andreas som 28:a och Daniel som 57:a. Daniel gjorde ett starkare andra än första varv medans Andreas simmade hyfsat jämt och gick ut i andra klungan på cykeln där han fick göra ett stort jobb när chase group gick ikapp första klungan och var med i den 38 man stora klunga som gick in mot T2 med bara sekunders mellanrum. Tyvärr fick Andreas en tuff sista kurva innan växling och tappade där placeringar och hamnade efter ut på löpningen, en sträcka som visade sig väldigt tuff i värmen efter ett hårt jobb på cykeln. Daniel, låg längre bak i fältet in i T2 och gjorde en stark löpning efter en mindre bra växling. 

I mål slutade Daniel på 42:a plats, en stabil första insats på den här nivån efter en säsong med mycket sjukdom. "Han skulle behövt ett stabilare träningsår bakom sig för att prestera på topp", säger Daniels tränare Joachim Willén.  Andreas kom in i mål som 22:a, en placering han säkert är besviken över då han hade siktet inställt på pallen. Joachim Willén är även Andreas tränare och säger, "Andreas har haft bra träff på alla tävling i år förutom den här - vi vet att Andreas har mer i sig än han fick ut idag",  Tobias Marklund, tf Sportchef i Svenska Triathlonförbundet säger "Värmen gjorde att Andreas väggade på löpningen" och efter målgång tog det en liten stund innan Andreas återhämtade sig.  Tilda Månsson Länk till annan webbplats., yngst på startlinjen idag slutade på en 44:e plats. Dagens lopp var Tildas första Women's Elite lopp och kampen i vattnet under simningen var nog hårdare än hon är van vid, tror hennes tränare och bror Hampus Månsson. Tildas simning har sett riktigt bra ut på hemmaplan men det var nog lite fjärilar i magen som gjorde att hon spände sig och inte simmade lika avslappnat som hemma i Väsby. Hon var sist upp till varvning på simningen men fick på andra varvet till det bättre och kunde efter en helt ok växling gå ut tillsammans med ett grupp där hon hängde sig kvar fram till T2. Den uppmärksamme kunde se att Tilda tappade en av sina flaskor på första varvet vilket gjorde att hon inte hade tillgång till något vatten under hela cyklingen då det inte är tillåtet att langa vatten under cykelsträckan.  Löpning är ju Tildas starkaste gren men värmen (33 C) och utan tillräckligt med vatten i kroppen blev det tufft. 

Alla tre atleterna hade behövt en längre period av acklimatisering för att prestera bättre. "Vi har skaffat oss bra erfarenheter på flera plan som kommer göra oss bättre till nästa säsong, både som atleter och som organisation", konstaterar Tobias Marklund. Han fortsätter "Vi är en trupp här där den äldsta är 22 år och vi är här för att se och lära". Med ålder kommer erfarenhet, damernas elitlopp vanns av Flora Duffy Länk till annan webbplats., Bermuda som nästan är dubbelt så gammal som Tilda, en bedrift i sig att hålla sig i toppen så länge. Våra atleter som tävlat idag fredag har framtiden för sig - hoppas äventyret i Abu Dhabi har gett mersmak. Vi ser fram emot att se er ute på banan igen nästa säsong.


Resultat U23 Men >>> Länk till annan webbplats. 

Reslutat Women Elite >>> Länk till annan webbplats. 

Lördag tävlar Men Elite, dock utan någon svensk på startlinjen, denna gången. 

Tävlingen kommer sändas på TriathlonLive.TV >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlista Men Elite >>> Länk till annan webbplats. Starttid kl. 12:06 svensk tid

Läs mer om Mästerskapet här >>>  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Svensk Triathlon - Världens Bästa!

Publicerad: 2022-11-26

Senast uppdaterad: 2022-11-26

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i