Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nordiskt Mästerskap 2022

Några år har gått sedan ett Nordiskt Mästerskap arrangerades sist men nu är det äntligen dags igen och vi är enormt stolta och peppade på att det är Linköping Triathlon som i år kommer arrangera NM.

Senast ett nordiskt mästerskap i Triathlon arrangerades var 2018 i Fredericia, Danmark. Svenska Triathlonförbundet tillsammans med Visit Linköping är nu otroligt peppade och förväntansfulla på att äntligen stå värd för att arrangera ett Nordiskt Mästerskap i Triathlon. 

”Det är fantastiska nyheter att vi får välkomna ett Nordiskt Mästerskap i Triathlon till Linköping. Linköpings målsättning har, från dag ett i detta samarbete med Triathlonförbundet, varit att få till ett internationellt mästerskap och att förbundet uppfyller det efter två års samarbete känns mycket tillfredsställande” Anders Thorén, Visit Linköping.

 

Linköping Triathlon är sedan tidigare klart att arrangera SM i triathlon på sprint och stafett distanserna för 2022 och nu utökas tävlingen för våra nordiska grannländer Norge, Danmark, Finland och Island att göra upp om den nordiska mästerskapstiteln på samma distanser.

 

”Vi i Norge er veldig glade for at det igjen blir avhold nordisk mesterskap etter noen års pause. For oss er dette en veldig god utviklingsarena for våre yngre utøvere og vi gleder oss å møtes i Linköping for å konkurrere om nordiske titler” Arild

 Tveiten, Sportchef Norska Triathlonförbundet.

Linköping Triathlon arrangeras på nationaldagen den 6 juni och tillsammans med arrangörsstaden Linköping planerar vi ett härligt nationaldagsfirande med triathlontävling i världsklass.

 

"Vi är väldigt glada över att kunna hälsa er varmt välkomna till Linköping Triathlon för Nordiska Mästerskapen 2022. På plats kommer ni möta ett fint arrangemang med fina och utmanande banor, inte minst vill vi tillsammans med alla tävlande, arrangörer och publik skapa ett event som blir minnesvärt och roligt. Välkomna!" Henrik Nöbbelin, Förbundsordförande Svenska Triathlonförbundet.

Läsa pressmeddelande här >>>  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Read the press release here >>>  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-03-17

Senast uppdaterad: 2022-03-17

Författare: Tom Mårtensson