Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenska Triathloncupen 2022

Svenska Triathloncupen 2022 är nu spikad och vi kan med glädje och spänning inför kommande säsong presentera totalt fem deltävlingar för STC 2022.

Vi välkomnar Arlandastad Duathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (SM) till att få vara en del av Svenska Triathloncupen. Tävlingen arrangeras den 1 maj och är första deltävlingen för STC 2022.

”Att Arlandastad Duathlon blir en del av Svenska Triathloncupen är ett steg i rätt riktning. Jättekul att kunna vara med och utveckla Svensk Triathlon och Svenska Triathloncupen. Vi kommer erbjuda en försäsongstävling på helt avstängda vägar med drafting i alla klasser. Väsby SS Triathlon bjuder in till en högklassig racingbana och tävlingsarena för både elit, junior, ungdom, masters, para, motion och barn. Arlandastad Duathlon är starten på en helt ny och fantastiskt tävlingssäsong 2022, Välkomna!”  Nikklas Jorme, tävlingsledare.

Därefter rullar vi vidare till Hallstahammar och den 28 – 29 maj är det återigen dags för Hallsta Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som den andra deltävlingen i STC 2022.

”Vi är mycket glada att vi 2022 återigen får möjligheten att stå värd för en av cuptävlingarna. Vi kommer att erbjuda samma upplägg som 2021 med 2 x supersprint för ”eliten” och olympisk distans för Masters. Förutom bättre vattentemperatur än september 2021 tror vi oss kunna erbjuda en publikvänligare löpning med många passeringar förbi målområdet och en cykelbana för master med längre varv och mindre av tekniska svårigheter, vilket vi uppfattar att merparten önskar. Självklart har vi också lopp för de yngsta som får simma i bassäng för att slippa fundera på våtdräkt”. Per Vikner, Tävlingsledare

På självaste nationaldagen den 6 juni är det dags för Linköping Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (SM) som tredje deltävling i Svenska Triathloncupen 2022.

"Det ska bli riktigt kul att det även 2022 blir triathlonfest i centrala Linköping. Vi hoppas att alla, från den grönaste av nybörjare till den mest erfarna, anmäler sig och står på startlinjen den 6 juni för att simma, cykla och springa. Vi i IK NocOut.se ska tillsammans med förbundet och förhoppningsvis alla Linköpingsbor göra vårt yttersta för att se till att det blir en underbar dag och ett härligt minne att titta tillbaka på". Andreas Fröberg, ordförande arrangörsföreningen IK NocOut.se.

NYHET för STC 2022 är att vi efter flera år äntligen är tillbaka till Sveriges triathlon-mecka. Den 10 juli välkomnar vi alla att tävla, delta eller komma och kolla på Säter Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., fjärde deltävlingen i STC 2022.

”Vi i Säter tycker att det ska bli spännande och roligt att återigen vara en del av STC utöver motionslopp efter drygt 10 års frånvaro från cup/mästerskap sammanhang, vi hoppas att detta leder till fortsatt tätare samarbete med STF i framtiden och utveckling av tävlingen i Säter.” Kari Vesa, Tävlingsledare.

Som finaltävling och avslutning på Svenska Triathloncupen 2022 välkomnar vi alla till huvudstaden och Stockholm Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (SM) den 28 augusti.

"Vi är oerhört glada över att Stockholm har blivit värd för finalen av Svenska Triathloncupen 2022. Stockholm Triathlon har sedan tidigare en stor mängd motionärer från Sverige och även utlandet, nu förstärks tävlingen med en större tävlingsklass.Efter två år med inställd tävling pga pandemin ska det ska bli extremt kul att se eliten i centrala Stockholm, det kommer gå snabbt!" 

säger Üve Hillep som är tävlingsledare för Stockholm Triathlon.

Läs mer om Svenska Triathloncupen 2022 här >>>

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-11-19

Senast uppdaterad: 2021-11-19

Författare: Tom Mårtensson